BN’ers slopen Derk Bolt na sneue reactie op Spoorloos-gesjoemel

Derk Bolt wordt door heel Hilversum afgefakkeld vanwege zijn sneue en kinderachtige optreden in de talkshow Khalid & Sophie. “Uit zijn toon en houding blijkt geen enkele compassie.”

Derk Bolt © NPO, RTL

De televisiehit Spoorloos is in één klap zijn status als betrouwbaar tv-instituut kwijtgeraakt nu Kees van der Spek heeft aangetoond dat er enorm is gesjoemeld bij het programma. Daardoor zijn kandidaten aan de verkeerde biologische families gelinkt, wat natuurlijk onvergeeflijk is. Jarenlang zijn er niet eens dna-tests gedaan om de matches te checken.

Derk in slachtofferrol

Je zou denken dat presentator Derk Bolt dan live op televisie diep door het stof gaat, maar niets is minder waar. Hij had gisteren vooral medelijden met zichzelf tijdens een triest en kinderachtig optreden in de talkshow Khalid & Sophie. Nog nooit is een tv-persoonlijkheid in zó’n extreem rap tempo van zijn voetstuk gevallen.

Derk kon aan de talkshowtafel geen enkele kritiek verdragen. Hij zat maar te zuchten en te steunen en op een gegeven moment zelfs te lachen. Het meest schrijnende is nog dat hij in de bres sprong voor de sjoemelmedewerker die voor meerdere mismatches heeft gezorgd. Het was vooral allemaal heel erg ‘ik, ik, ik’ bij Derk.

Wouke verbijsterd

Gastheer Khalid Kasem sprak Derk streng toe toen hij het onderzoek van Kees van der Spek begon te bagatelliseren. Derk vervolgens zwáár geïrriteerd: “Ja, dat is goed, je mag dat zo vinden. Vind dat maar zo. Het is goed, laat maar zo. Het is goed. Laat het maar zo.” Even later: “Ga lekker zo door. Er wordt gehakt met groot genoegen door iedereen.”

Tafeldame Wouke van Scherrenburg was verbijsterd en wees Derk streng terecht. “Ik mis bij jou het besef wat hier is aangericht, los van hoe schuldig of onschuldig die meneer daar ook is. Er is wel wat aangericht hier en dat zou jij ook echt afschuwelijk moeten vinden.”

BN’ers slopen Derk

Na afloop van Khalid & Sophie is Derk in alle andere actuele programma’s gesloopt. Nynke de Jong in Jinek: “Als Derk Bolt gewoon na één minuut was gestopt met praten, dan was het prima geweest. Hij deed smalend over het onderzoek van Kees van der Spek. Dat is gewoon superdom. Ga niet zo naar doen prime time op tv, dat is echt heel dom.”

Politiek journalist Joost Vullings daarop: “Hij is heel defensief, waardoor je toch het gevoel hebt dat zijn kindje wordt aangevallen. Hij neemt de slachtofferrol aan. Hij had daar niet met deze emotie moeten gaan zitten.”

En Michiel Veenstra: “Hij zei eerder zelf nog: ‘Ik kan beter even niks zeggen.’ Hij had beter even naar zichzelf kunnen luisteren wat dat betreft.”

Wat vindt Angela?

Ook Angela de Jong is buitengewoon kritisch. Zij in Op1: “Ik snap dat het voor het programma wennen is dat ze voor het eerst in dertig jaar serieus tegenwind hebben en kritiek krijgen, maar ik had wel verwacht dat Derk Bolt er iets volwassener op reageerde dan hij bij Khalid & Sophie deed.”

Evert Santegoeds in Shownieuws: “Hij is het gezicht van het programma en dat ben je als het goed gaat en het prijzen wint, en dat ben je helaas nu ook als je erg onder vuur komt te liggen, omdat mensen teleurgesteld zijn. Door die zure appel moet je heen. Hij had veel beter voorbereid in die uitzending moeten gaan zitten dan hij nu heeft gedaan.”

‘Heel erg pijnlijk’

Derk valt door de mand, vindt Evert. “Hij is natuurlijk jarenlang bewierookt en dan kun je er kennelijk heel slecht tegen als de wind even uit een andere hoek waait. Het was buitengewoon pijnlijk om te zien.”

Collega Bart Ettekoven: “Het is toch pijnlijk hoe hij die man zit te verdedigen?”

Sandra Schuurhof: “Het zit vooral in de toon. Uit zijn toon en houding blijkt geen spijt en compassie.”

En SBS 6-ster Alberto Stegeman: “Ik vond dat hij heel defensief was en zich aangevallen voelde. Dat is helemaal niet nodig. Kees van der Spek heeft een misstand aangetoond. Dat is heel vervelend voor Spoorloos, maar hij moet er op een heel andere manier op reageren.”

Fragment

Een kort fragment van Derk bij Khalid & Sophie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Derk Bolt zwaar teleurstelt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen