Gaan we Derk Bolt missen op tv? ‘Nee, ga maar met pensioen!’

Derk Bolt wordt eruit geknikkerd als presentator van Spoorloos en daar is eigenlijk weinig om te doen, waarschijnlijk vanwege zijn houding in de rel rondom de show. Gaan we hem missen?

Derk Bolt © Darren Smith

Wat heeft Derk Bolt als het boegbeeld van Spoorloos ontzéttend gefaald tijdens de rel over de mismatches die zijn ontstaan door het programma. Na zijn sneue reactie op de sjoemelherenigingen werd hij afgemaakt door een heel peloton aan BN’ers. Robert ten Brink riep dat hij zich de ogen uit de kop zou moeten schamen.

Derk is pissig

Na de rel over het Spoorloos-gesjoemel zijn de kijkcijfers van het programma ontzettend ingestort en dat is nooit meer goedgekomen. Nu heeft KRO-NCRV bekendgemaakt dat de bijna 69-jarige Derk eruit gaat bij Spoorloos, dat Jetske van den Elsen blijft en het lijkt erop dat de 57-jarige Joris Linssen aan boord komt als nieuwe presentator.

Derk zelf reageert in het AD ontzettend pissig: “Ze vinden het tijd worden voor een ander persoon of andere programmaopzet. Maar mij werd niet duidelijk hoe dat er dan uit zou zien. Dat vond ik een beetje zwak.”

‘Het is tijd!’

Tina Nijkamp, die jarenlang aan het roer heeft gestaan van SBS 6, vindt dit een goede zet van de omroep. “De kijkcijfers van Spoorloos liepen ook al wel heel erg achteruit. Het is natuurlijk ook al wel een heel oud format. Het is denk ik een verstandige beslissing van KRO-NCRV om het een update te geven. Daar hoort ook soms een afscheid van iemand bij.”

Ze vervolgt in haar podcast Tina’s TV Update: “Derk Bolt is ook al pensioengerechtigd en heeft al de AOW-leeftijd, dus dan is het ook wel een keer tijd voor een nieuwe generatie. Ik snap de KRO-NCRV heel erg goed en ik denk dat het ook heel verstandig is om het format een nieuwe update te geven.”

Tijd voor pensioen

Dat Derk zo verongelijkt reageert, snapt Tina niet. “Hij hoopt zelf nog wel wat klussen te mogen doen, maar of dat bij KRO-NCRV is… Op een gegeven moment heb je niet voor niets pensioen. Er moeten ook nieuwe mensen en een nieuwe generatie mensen kansen krijgen. Bij de NPO is het nou eenmaal zo dat er echt heel veel oudere presentatoren zijn.”

Ze vindt zijn AD-reactie zwak. “Ik heb dat Derk-interview gelezen en daar blijkt uit alles dat hij van de oude stempel is. Ik geef KRO-NCRV groot gelijk dat Spoorloos-format en presentatie toe is aan een update. Tijd ook voor een nieuwe generatie, plaats maken voor nieuw talent. Derk ontvangt al 2 jaar AOW notabene. En maar willen blijven zitten. Pfff.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Derk Bolt moet van de buis. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen