Derk Bolt basht Beste Zangers: ‘Dat gejank! Zijn ze gek geworden?’

Derk Bolt haalt behoorlijk hard uit naar het populaire programma Beste Zangers, dat net als zijn eigen Spoorloos wordt uitgezonden op NPO 1. “Dan denk ik: zijn jullie gek geworden?”

Beste Zangers en Derk Bolt © AvroTros, BNNVARA

Dat de 67-jarige Derk Bolt vorige maand flink onder vuur lag vanwege allerlei sjoemelherenigingen in Spoorloos weerhoudt hem er niet van om kritiek te leveren op allerlei andere programma’s. Toch doet hij dat nu volop in de bekende VARAgids-rubriek Buis & Haard, waarin BN’ers vertellen over hun kijkgedrag.

‘Al dat gejank!’

Beste Zangers is een van de programma’s die het moet ontgelden. Hij vertelt elke dag naar het NOS Journaal te kijken, maar: “Dan zet ik de tv uit want voor je het weet zit ik te kijken naar Beste zangers. Kijk, die mensen kunnen allemaal goed zingen, dat zal ik niet ontkennen, maar dat ze bij de eerste tonen al janken gaat mij te ver.”

Hij vervolgt: “Vervolgens uiten ze zich bij het commentaar met teksten als: zo mooi uitgevoerd, zo intens, dat kwam binnen. Hoeveel superlatieven kun je hebben? Dan denk ik: zijn jullie gek geworden?”

Talkshows

Derk is ook geen fan van talkshows als Jinek en Op1. “Ik vind het steeds lastiger om van televisie te houden. Vind nog maar eens iets dat echt mooi is. Ten eerste is de televisie vergeven van de talkshows. Ik word er gek van.”

Jinek kijkt hij uit principe niet. “Sowieso kijk ik niet naar de commerciëlen. Met één uitzondering: het weer op RTL 4. Het slaat helemaal nergens op, maar ik ben gek op het weerbericht.”

Down

Tot slot hekelt Derk ook nog alle programma’s over mensen met het syndroom van Down. “Waar ik niet naar kan kijken is Over Mijn Lijk. Net als programma’s met mensen met het syndroom van Down.”

Hoezo dan? “Ik heb het gevoel dat ze geëxploiteerd worden. En als Johnny de Mol het niet presenteert, doet Paul de Leeuw het wel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is dit nou wel het moment voor Derk Bolt om kritiek te leveren op allerlei programma's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen