Robert ten Brink: ‘Derk Bolt moet zich ogen uit zijn kop schamen’

Robert ten Brink zou zich ‘de ogen uit zijn kop schamen’ als hij Derk Bolt was. Hij vindt het ongelooflijk gênant dat diens programma Spoorloos zo heeft gefaald. “Stel je voor dat het je overkomt, hè?”

Robert ten Brink en Derk Bolt © RTL

De tv-klassieker Spoorloos van presentator Derk Bolt ligt zwaar onder vuur vanwege allerlei sjoemelherenigingen, die aan het licht zijn gekomen door onderzoek van Kees van der Spek. De bevindingen van Kees worden niet erg serieus genomen door Derk. Hij lijkt het allemaal maar irritant te vinden dat men kritiek uit op zijn programma.

Ogen uit kop

Robert ten Brink denkt echter dat Derk genoeg heeft om zich voor te schamen. “Ja, ik denk meteen van: dit zijn alleen de gevallen die bekend zijn. Als je hier ooit aan hebt meegedaan en je bent herenigd, dan ga je toch ook je twijfels krijgen en dan ga je toch ook denken van: maar hoe zit het dan met mij? Dit is gigantisch”, zegt hij aan tafel bij Jinek.

De presentator van All You Need Is Love vervolgt: “Voor het programma… Ik zou mijn ogen uit mijn kop schamen natuurlijk. Stel je voor dat het je overkomt, hè?”

‘Nou joh, poeh’

Zelf herenigt Robert in zijn programma All You Need Is Love ook mensen, maar die kennen elkaar al. “Wij weten gewoon waar we naartoe gaan natuurlijk. Dit zijn mensen die hun biologische familie zoeken, hè? Er zijn – dat wist ik helemaal niet – dus tussenpersonen bij betrokken en daar moeten zij dan weer op vertrouwen. Nou ja, poeh…”

Derk is gisteren in Spoorloos zelf teruggekomen op de onthullingen over de sjoemelherenigingen. Daarin bagatelliseert hij de kwestie opnieuw door te benadrukken dat het ‘een paar keer’ is misgegaan, alsof een foutmarge in dit programma acceptabel is.

In de verdediging

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries die ook aan tafel zat bij Jinek, is teleurgesteld in Derk. “Ik had graag gezien dat hij dat bij Khalid & Sophie meteen in de uitzending had gezegd. “

“Hij schoot toen heel erg in de verdediging, maar hij had toen al meteen moeten zeggen: ‘Wat vreselijk dat dit gebeurd is. Ik wil benadrukken dat iedereen het met een goed hart doet, maar de onderste steen moet boven.’ Dat is wat hij nu dan zegt, maar eigenlijk had hij dat natuurlijk meteen moeten zeggen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Derk Bolt de sjoemelmatches écht betreurt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen