‘Wietze de Jager krijgt enorme tik op vingers van Radio 538’

Wietze de Jager heeft zeer waarschijnlijk een enorme tik op de vingers gekregen van Radio 538 nadat hij live op de radio 78 weken ouderschapsverlof eiste. Hij krabbelt namelijk vollédig terug.

Wietze de Jager © Radio 538

Na negen maanden ochtendshow komt Wietze de Jager tot de conclusie dat deze klus voor Radio 538 toch wel heel lastig te combineren is met zijn gezinsleven. Hij vertelde maandag dat hij recht heeft op 78 weken ouderschapsverlof. “Dan zegt mijn leidinggevende waarschijnlijk (begint te schreeuwen, red.): ‘NEEEE!!!’ En dan zeg je: ‘Ja, ik heb er recht op.’”

‘Was voor de discussie!!!’

Nou, een paar dagen later zingt Wietze een toontje lager. Nu stelt hij opeens bij RTL Boulevard dat het allemaal bedoeld was om een maatschappelijke discussie aan te zwengelen. “Ik vond het interessant om alle verschillende meningen te horen van de luisteraars. Dat er van geschrokken werd, vond ik wel een compliment.”

En zijn baas Talpa laat weten: “Wietze houdt van zijn gezin én zijn werk en hoe dat te combineren is soms een uitdaging. Hij was benieuwd hoe de luisteraars van de ochtendshow daarmee omgingen en startte daarom het gesprek. Iets wat is gelukt: diverse media berichten erover en Wietze en Klaas hebben met luisteraars de voors en tegens belicht.”

‘Ze liegen gewoon’

Goh, dat klinkt ineens allemaal heel anders. Talpa: “Zelf vindt Wietze ouderschapsverlof een fantastische mogelijkheid, maar gezien zijn werk heeft hij niet de intentie daar zelf gebruik van te maken. Hij hoopt vooral dat iedereen zelf de juiste afweging kan en mag maken. Hij blijft de ochtendshow met veel plezier volledig presenteren.”

Wát een leugenaars allemaal, zegt mediakenner Rob Goossens. “Dat laatste deel gelooft echt niemand. Als je hoort wat hij erover zei, dan weet je: het ging wel degelijk om hemzelf. Nu zegt hij opeens: neuh, maar ik meende het eigenlijk niet, dus het was een soort nep lief en leed delen?”

Op vingers getikt

Wietze is gewoon op de vingers getikt, denkt ook Bridget Maasland. “Als je zo’n soort discussie wil opgooien, dan kun je het ook doen zonder dat je zelf lijdend voorwerp bent. Dat je het opgooit van: ik wil een dag minder werken.”

Johan Derksen in Vandaag Inside: “John de Mol zal hem wel even gebeld hebben, denk ik.”

En Patrick Kicken weer in Boulevard: “Ik denk dat ze bij 538 intern in paniek zijn. Ik weet dat hij ook van zijn directe baas een standje heeft gekregen en op zijn vingers is getikt.”

Aansteller

Overigens vindt Bridget dat Wietze wel een beetje een aansteller is. “Wietze wist het natuurlijk ook [hoe zwaar het zou worden]. Hij heeft eerder radio gemaakt, ook in de ochtend, en hij heeft ook al langer die kinderen, dus in principe had hij natuurlijk toen hij dit contract ondertekende best kunnen weten dat dit een pittige tijd zou gaan worden.”

Rob vindt dat Wietze heeft geblunderd. “Dat je dan denkt dat je de luisteraars aan je kunt binden door zo’n verhaal te houden, terwijl iedereen zoiets heeft van: je mag hartstikke blij zijn met die plek, met het salaris dat je daar hebt en het aanzien dat je daarmee krijgt… Dat is een totale misser.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wietze de Jager: luiwammes of terechte klachten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen