Anouk ‘bloedhond’ Smulders reageert op uithaal Sylvie Meis

Anouk Smulders reageert op de keiharde uithaal van Sylvie Meis, die haar een ‘bloedhond’ heeft genoemd. Het berust volgens haar allemaal op een misverstand. “Er is niks meer aan de hand.”

Sylvie Meis en Anouk Smulders © YouTube, SBS

Het steekt Sylvie Meis zeer dat Anouk Smulders haar twee jaar geleden op televisie min of meer een slechte moeder heeft genoemd. Er was destijds een roddel dat Sylvie de eerste profwedstrijd van haar zoontje zou laten schieten om naar de verjaardag van haar schoonvader te gaan en daar reageerde de Shownieuws-deskundige onverbiddelijk op.

Anouk reageert

Anouk en haar collega’s bij Shownieuws zijn gewoon ‘bloedhonden‘, sneert Sylvie in een groot interview met Robbert Rodenburg. “Ik had haar zó hoog zitten en ik was zó teleurgesteld in een andere hardwerkende moeder die beter had moeten weten dan dat te uiten. Gewoon getriggerd waarschijnlijk door die andere bloedhonden, maar teleurstellend.”

Wat vindt Anouk hier nou van? “We hebben toen ook nog gewoon appcontact gehad en volgens mij is het verder helemaal prima, dus er is verder nu niks meer aan de hand”, reageert ze via haar Shownieuws-collega Bart Ettekoven.

Onterecht

Bart heeft uitgebreid gesproken met Anouk. Hij vindt het onterecht dat ze zo stevig wordt aangepakt. Anouk wist destijds helemaal niet dat die wedstrijd van Sylvie’s zoontje verplaatst zou worden, zegt hij. “Dat wist natuurlijk de wereld niet, dat wist Anouk ook niet op dat moment, dus die heeft daar gewoon haar verbazing over uitgesproken.”

Hij vervolgt: “Dat heeft Sylvie een beetje geïnterpreteerd alsof zij een slechte moeder was. Dat heeft Anouk nooit met zoveel woorden gezegd, maar ik kan me wel voorstellen dat dat op haar op die manier is overgekomen.”

‘Zó zonde’

Sylvie had dit ook op een andere manier kunnen oplossen, vindt Shownieuws-collega Patty Brard. “Het is zo zonde, want dan spreekt ze zich daarover uit en Anouk heeft dat, weet ik zeker, nooit zo bedoeld en was waarschijnlijk niet op de hoogte van alle feiten. Dat iemand daar dan ook zo mee blijft zitten vind ik altijd zo jammer.”

Nou ja, Sylvie geeft juist aan dat ze er níet mee is blijven zitten omdat ze Anouk direct een vernietigende ‘dm’ had gestuurd op Instagram. Je kunt je bovendien afvragen of het eigenlijk niet nóg erger is dat Anouk feitenvrij zat te brabbelen in een programma dat neerkijkt op de ‘onjournalistieke’ juicekanalen.

Oprecht persoon

Anouk heeft dit allemaal niet verdiend, aldus Patty. “Dit is dus hetzelfde als WhatsApp-verkeer. Bel elkaar op en spreek het uit. Ik bedoel: als we iemand aan deze desk ook hoog hebben zitten als moeder, dan is het wel Anouk Smulders.”

Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks besluit: “Niet alleen als moeder, maar ook gewoon als oprecht persoon.”

Oprecht persoon? Laat dat de vermeende slachtoffers van Marco Borsato maar niet horen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen