André Hazes jr. heeft geen zin meer in column: ‘Gaat-ie niet doen’

André Hazes jr. mag dan wel zijn comeback hebben aangekondigd, maar dat betekent niet dat hij al zijn vroegere klussen weer gaat oppakken. Zo laat hij zijn maandelijkse column voor wat het is.

André Hazes jr. © Veronica Superguide

Alsof hij nog niet genoeg in de belangstelling stond, begon André Hazes jr. vorig jaar juni – vlak voor zijn burn-out – met het schrijven van een maandelijkse column voor Veronica Superguide. De volkszanger schreef in zijn stukje over allerlei ditjes en datjes. Al met zijn eerste column wist hij werkelijk álle media te halen.

Ghostwriter

Rob Goossens, de mediakenner van RTL Boulevard, beweerde al snel dat André zijn columns helemaal niet zelf schreef, maar dat hij gebruikmaakte van een ghostwriter. Hij verdacht Story-baas Guido den Aantrekker ervan de stukjes te schrijven. Hij is een boezemvriend van de Hazes-familie én bij DPG verantwoordelijk voor Veronica Superguide.

Guido ontkende dat overigens met klem: “Haha, je kent me als een eerlijk mens, Rob. En hier heb ik geen letter aan bijgedragen. Was bij Dries in Story destijds ook niet nodig. Natuurtalenten 👌.”

Geruchten

De geruchten hielden echter aan en ook Wilfred Genee besprak ze op een gegeven moment op de radio. “Hij heeft – wat ik ervan weet – de column zelf geschreven”, reageerde Guido uiteindelijk.

Schreef André het dan écht helemaal zelf? “Je moet je voorstellen dat er natuurlijk – en dat geldt ook voor de journalisten die bij onze bladen werken – nog altijd even een eindredactie doorheen gaat. Dat is ook logisch. Zelfs de allerbeste journalisten van Nederland worden nog geredigeerd door een eindredacteur.”

André niet terug

Of André de stukjes nou wel of niet zelf schreef: zijn column keert in elk geval niet meer terug in het blad. “Nee, dat gaat-ie niet doen”, laat Veronica Superguide kort maar krachtig weten aan het juicekanaal Reality FBI.

Yvonne Coldeweijer vraagt zich ondertussen af of André überhaupt wel wat gaat doen, buiten zijn aangekondigde optreden bij Holland Zingt Hazes in maart 2023 om. “Wat nogal vreemd is; er staan verder ook helemaal geen andere optredens op de planning. Hoewel hij een comeback aankondigt, blijft zijn agenda gesloten”, zegt zij.

‘Geen zin’

Het lijkt erop dat André helemaal nog geen zin heeft in een comeback, aldus Yvonne. “André doet alleen Holland Zingt Hazes, maar het gerucht gaat dat hij verder helemaal nog geen zin heeft om terug te komen. Hij doet dit alleen voor z’n docu en om z’n moeder te pleasen.”

André’s aangekondigde comeback is volgens Yvonne slim getimed om het vermeende vertrek van Roxeanne Hazes bij de Holland Zingt Hazes-concerten op te vangen. Sterker nog: het berichtje waarin hij zijn terugkeer aankondigt is volgens haar volledig door Rachel geschreven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat André Hazes jr. zijn columns zelf schreef?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen