Jort Kelder bezorgd: ‘NPO doet níks met omgekeerde vlaggetjes’

Jort Kelder vreest dat de kloof tussen de NPO en de gewone burger alleen maar groter wordt. Hij vindt dat er in de nieuwe programmering veel te weinig ‘omgekeerde vlaggetjes’ zitten.

Jort Kelder © NPO

Het is volgens Jort Kelder buitengewoon onverstandig dat de stem van de gewone burger nauwelijks doorklinkt in de programmering van de publieke omroep. Hij uitte zich dinsdag bij de seizoenspresentatie van de NPO uiterst bezorgd toen hij door een verslaggever van Shownieuws gevraagd werd naar zijn mening.

Jort mist vlaggetjes

Jort vindt dat de NPO erg moet oppassen. “Wat ik mis in de programmering, eerlijk gezegd, zijn de omgekeerde vlaggetjes, het ongemak in Nederland. Dat komt er in de nieuwsprogramma’s wel door, maar dat zie je dus niet in een serie”, vertelt de televisiemaker.

Je kunt zo’n grote groep in Nederland niet negeren, vindt hij. “Ik zie te weinig platteland. Ik ben een grachtengordelmannetje, dus het is niet aan mij om dat te maken, maar wel aan anderen.”

Ook Tjitske kritisch

Ook Tjitske Reidinga liep bij de seizoenspresentatie rond met een pittige mening. Daarmee heeft ze zowel RTL Boulevard als Shownieuws gehaald. “Ze werkt tegenwoordig achter de schermen voor een productiemaatschappij, waarvoor ze loopt te lobbyen om series te verkopen enzo”, aldus Privé-baas Evert Santegoeds.

Tjitske vindt dat de NPO de plank volledig misslaat. “Ik vond het best zwaar op de hand allemaal eerlijk gezegd. Ja, ik mis ook heel erg vrouwen van mijn leeftijd. Ik heb niets gezien tijdens die hele presentatie eerlijk gezegd. Ik dacht: ja, weer een oorlogsserie, weer met bombardementen en bezwete mannen. Waar zijn de vrouwen? Hallo, hallo, NPO!”

Vrolijkheid

De NPO gaat volgens haar echt de verkeerde kant op. Er moet ook vermaak zijn voor de gewone mensen in het land, vindt Tjitske. ” Ik wil wel heel erg richten op een soort vrolijkheid, lichtheid en echtheid.”

“Ik wil ook niet meer dingen maken met BN’ers. Die hebben we genoeg gezien denk ik. Twee jaar lang is dat hele schip uitgeput, dus ik wil met gewone mensen en andersoortige verhalen leuke dingen gaan maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de NPO meer de stem van de provincie moet vertegenwoordigen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen