‘RTL Boulevard heeft zich misdragen op bruiloft Maxime Meiland’

RTL Boulevard heeft zich ‘schandalig’ gedragen op de bruiloft van Maxime Meiland, verklappen spionnen aan Yvonne Coldeweijer. “Ze hebben audio afgetapt en ’s avonds uitgezonden op tv!”

Maxime Meiland en RTL Boulevard © RTL Boulevard

De bruiloft van Maxime Meiland werd zaterdag exclusief gefilmd door SBS 6. Niet alleen voor de televisiehit Chateau Meiland, maar ook om ’s avonds alvast de eerste beelden te kunnen laten zien in Shownieuws. Het SBS-feestje werd echter behoorlijk in de war geschopt, want ook RTL Boulevard stond onaangekondigd op de stoep.

Wedding crashers

Aran Bade, verslaggever van het programma, vond het onacceptabel dat de Meilandjes dag in dag uit tippelen voor wat media-aandacht, maar de deur dichthouden als er getrouwd wordt. Hij ging daarom gewoon met een cameraploeg naar het huwelijksfeest toe. “Ik vind het raar als je de pers er niet bij uitnodigt.”

Er ontstond ter plekke uiteindelijk geen rumoer, omdat de ceremoniemeester van de Meilandjes zich sportief opstelde. “Die zei: ‘Weet je wat? Laten we het dan ook goed doen. Dan krijgen jullie een plekje, mogen jullie de ceremonie filmen op afstand en dan kunnen jullie daar mooie plaatjes van maken.’”

‘Audio afgetapt!’

RTL Boulevard kon de beelden van de bruiloft daardoor uren eerder uitzenden dan Shownieuws, een flinke tegenvaller voor de showrubriek van SBS 6. Wel waren de beelden van Boulevard duidelijk op afstand gefilmd. Het jawoord was echter, ook bij RTL, kristalhelder te horen. Hoe kan dat? Boulevard stond toch op flinke afstand?

Yvonne Coldeweijer stelt nu dat Boulevard zich flink heeft misdragen. “Ze hebben zich schandalig gedragen. Ik heb vernomen dat ze van een afstand hebben gefilmd en de audio hebben afgetapt, door in te tunen op de frequentie van de zendertjes (er werd gefilmd voor hun eigen serie) en dit zonder toestemming op te nemen.”

Juridische stappen

Talpa is hier flink pissig over, weet Yvonne. “Deze afgetapte audio is samen met de beelden uitgezonden. Lijkt mij onrechtmatig!”

Het zou volgens Yvonne zomaar kunnen dat dit een staartje krijgt. “Ik heb van een spion vernomen dat er momenteel wordt overlegd binnen het team van Tapa of zij juridische stappen willen ondernemen tegen Blue Circle, de producent van RTL Boulevard.”

Maxime boos op Aran

Aran wekt al jaren ergernis op bij de familie Meiland. Twee jaar geleden stond hij ook al eens onaangekondigd bij hen op de stoep, tot woede van Maxime. “Je maakt toch even een afspraak?”, vroeg ze zich verbijsterd af.

De Meilandjes worden regelmatig gebasht door Aran. In 2019, hun debuutjaar, wilden ze daarom op een gegeven moment zelfs niet eens meer praten met Boulevard. Begin dit jaar riep Aran SBS 6 nog op om de Meiland-show Chateau Bijstand te cancelen.

Instagram

Maxime zelf deelt beelden van de bruiloft op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard rebelleert op de Meiland-bruiloft. Schandalig of begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen