Maxime Meiland zeer verrast: RTL ongevraagd aanwezig bij bruiloft

Het is Maxime Meiland niet gelukt om de pers volledig op afstand te houden tijdens haar bruiloft op het landgoed Oud-Poelgeest. Tegen de afspraken in stond er een kleine ploeg van RTL Boulevard.

Aran Bade en Maxime Meiland © RTL

Eigenlijk wilde Maxime Meiland gisteren helemaal geen pers aanwezig hebben bij haar bruiloft, tot onvrede van onder meer weekblad Privé. De huwelijksdag werd namelijk exclusief gefilmd door SBS 6, dat de eerste beelden gisterenavond uitzond in Shownieuws. Een paar uur daarvoor had RTL Boulevard echter óók al een uitgebreid verslag van het feest.

RTL verrast Maxime

Aran Bade, verslaggever van het programma, dook namelijk onaangekondigd en tegen de afspraken in op bij de trouwlocatie in Oegstgeest. “Het was absoluut niet de bedoeling om er pers bij te hebben, maar zij verdienen hun brood door het delen van hun privéleven, dus ik vind het raar als je de pers er niet bij uitnodigt”, legt hij uit.

Hij vervolgt: “We wisten de locatie, zijn erheen gegaan en ik ken de familie Meiland ook een beetje. Op een gegeven moment kwam de ceremoniemeester naar ons toe en die zei: ‘Weet je wat? Laten we het dan ook goed doen. Dan krijgen jullie een plekje, mogen jullie de ceremonie filmen op afstand en dan kunnen jullie daar mooie plaatjes van maken.’”

Mooie beelden

Zodoende heeft ook RTL Boulevard mooie beelden kunnen schieten. “Het was gek genoeg intiem. Het waren alleen de families en wat vrienden van Leroy en Maxime. Zo ken ik de familie Meiland ook hoor. Ze zijn heel intiem met elkaar. (…) Er waren natuurlijk wel cameraploegen bij voor Chateau Meiland, maar dat brak de intieme sfeer niet af.”

Iris van Lunenburg mocht de bruiloft later op de avond becommentariëren in Shownieuws. “Ze willen de dag natuurlijk nog wel een beetje privé houden. Dat komt natuurlijk omdat er een nieuw seizoen aankomt, waarin we veel meer zien over de voorbereidingen en de aanloop naar deze prachtige dag.”

Lage kijkcijfers

De eerste beelden van de Meiland-bruiloft zijn in elk geval geen kijkersmagneet. Zowel RTL Boulevard als Shownieuws scoorden gisteren voorzichtig, met respectievelijk 542 duizend (22 procent) en 412 duizend kijkers (16 procent marktaandeel) op RTL 4 en SBS 6.

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland, dat op 24 augustus van start gaat, zal voor een belangrijk deel draaien om het huwelijk van Maxime en de aanloop daarnaartoe. “Dan gaan we weer allemaal smullen natuurlijk”, zegt Shownieuws-presentatrice Airen Mylene.

Instagram

Maxime is getrouwd met cameraman Leroy Molkenboer:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard verscheen onaangekondigd op de bruiloft van Maxime Meiland. Onbeleefd of terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen