Laurens Dassen kotst op BN’er-vakantieparadijs Dubai: ‘Écht erg’

Laurens Dassen, de leider van de politieke partij Volt, kotst op het BN’er-vakantieparadijs Dubai. Hij walgt van de woonplaats van Gordon, die ook in trek is bij Ali B en Lil Kleine. “Verschrikkelijk!”

Laurens Dassen, Ali B en Gordon © Instagram, NPO

Gordon wordt regelmatig onder vuur genomen omdat hij Dubai zo verheerlijkt. Zo vindt Shownieuws-deskundige Victor Vlam het een ‘schande‘ dat hij het emiraat promoot. Ook Laurens Dassen, de leider van de politieke partij Volt, vindt het verschrikkelijk wat er allemaal gebeurt in het BN’er-paradijs.

‘Het is écht erg’

Zelf heeft Laurens een tijdje in Dubai gezeten voor zijn vorige baan, bij ABN AMRO. “Het leven in Dubai zelf… Het is écht erg wat daar gebeurt. Je ziet de Rolls Royces, de Ferrari’s, de gigantische shoppingcentra, watersproeiers midden in de woestijn: enorme rijkdom”, vertelt hij in het tijdschrift Opzij.

Hij vervolgt: “En vervolgens zie je mensen uit India, Bangladesh en Pakistan die letterlijk heen en terug naar Oman worden gevlogen, zodat ze geen verblijfsvergunning hoeven te krijgen. Even door het poortje weet je wel… Mensen moeten hun paspoort inleveren en staan 16 uur per dag te werken in de brandende zon.”

Uitbuiting

Dubai is gewoon één groot nest vol uitbuiters, vindt Laurens. “Het is een economie gebaseerd op uitbuiting. Die tegenstelling vond ik heel pijnlijk om te zien. Ik had eens een gesprek met een taxichauffeur. Die werkte 12 uur. De andere 12 uur zat iemand anders in die taxi en lag hij in een bed dat hij ook weer met iemand anders deelde.”

Het is een ‘bizarre wereld’, aldus Laurens. “Toen ik terugkwam uit Dubai, begon het aan mij te knagen. Ik ben me meer gaan verdiepen in de politiek. Vervolgens kwam Volt langs. Daar werd ik volledig door gegrepen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u jaloers op het BN'er-leven in Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen