Evert Santegoeds: ‘Sjoerd van Ramshorst heeft aandacht nodig’

Privé-baas Evert Santegoeds slaat terug naar de mopperende BN’er Sjoerd van Ramshorst, bekend van voetbalprogrammaatjes bij de NOS. “Hij heeft waarschijnlijk aandacht nodig.”

Evert Santegoeds en Sjoerd van Ramshorst © SBS 6, NPO

Sjoerd van Ramshorst: wie kent hem niet? Nou, zo ongeveer alle Nederlanders die niet naar voetbal kijken. Toch stelt de presentator dat hij voor de roddelbladen dérmate interessant is, dat hij daar al talloze keren in heeft gestaan, vooral tijdens zijn relatie met de stoute presentatrice Dionne Stax. En daar is hij absoluut niet blij mee.

Sjoerd klaagt

Volgens NOS-Sjoerd verzinnen bladen als de Privé en de Story namelijk alles bij elkaar. “Die roddelbladen verzinnen gewoon heel veel. Grote delen waren gewoon bij elkaar verzonnen. Er is ook niemand van die bladen die me ooit één keer heeft gebeld om te vragen of het klopt. Niet dat ik dan antwoord had gegeven, maar dat zegt genoeg.”

Zo, dat is een flinke sneer aan het adres van hoofdredacteuren Evert Santegoeds en Guido den Aantrekker. Maar klopt het eigenlijk allemaal wel? Stonden die bladen inderdaad vol met onzin over hem?

Rijke fantasie

Evert heeft het archief er even op nageslagen en komt tot de conclusie dat Sjoerd een rijke fantasie heeft. “Die sportpresentator, ja. Die klaagt dat hij in de bladen stond, maar ik heb het archief er nog eens op nageslagen en die heeft helemaal niet in de bladen gestaan”, vertelt hij in de podcast Strikt Privé.

Hij vervolgt: “Ja, één keer dat hij een verhouding had met Dionne Stax, één keer dat het uit was met Dionne Stax en vervolgens nog een keer dat hij zélf op tv gezegd heeft dat hij er even niet zou zijn omdat hij ging trouwen. Ik weet niet waar hij het over heeft.”

Moment of fame

Al met al begrijpt Evert he-le-maal niets van het geklaag van Sjoerd. “Hij neemt de bladen kwalijk dat we maar wat verzinnen, dat we nooit om wederhoor vragen en eigenlijk is hij op zoek naar zijn moment of fame geloof ik. Ik ben me van geen kwaad bewust.”

Hij vervolgt: “De enige keer dat we hem gebeld hebben is dat hij vertelde dat hij ging trouwen. Toen hebben we hem gebeld of hij er wat over wilde vertellen. Dat wilde hij niet. Nou, even goede vrienden, Sjoerd van Ramshorst.”

Meer aandacht

Evert heeft sterk het idee dat Sjoerd gewoon wat aandacht wil. “Nu zit hij in de Panorama te klagen over de bladen, maar ik heb juist het idee van dit soort mensen altijd dat ze wat méér in de bladen zouden willen dan wat minder. Misschien moeten we het hier maar bij laten.”

Tot slot: heeft Sjoerd nu een stukje in de Privé verdiend? “Als er wat te melden is, maar volgens mij is er over Sjoerd van Ramshorst nooit veel te melden. Laat hem maar lekker zijn best doen op tv.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sjoerd van Ramshorst overschat hoeveel interesse er in hem is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen