Paul Römer boos op Tim Hofman: ‘Hij neemt altijd alles op!’

Paul Römer, de rechterhand van John de Mol, vindt het ongelooflijk irritant dat Tim Hofman de hele tijd ongevraagd telefoongesprekken opneemt. “Over privacy gesproken!”

Paul Römer en Tim Hofman © NPO

Tim Hofman komt vanmiddag met een vervolg op zijn veelbesproken documentaire over misbruik achter de schermen van The Voice of Holland. Het lijkt erop dat hij John de Mol ervan gaat beschuldigen dat de mediamiljardair hier meer over wist dan hij aanvankelijk zei. In een voorstukje is te zien hoe Tim telefonisch contact opneemt met Paul Römer.

‘Met Paul’

Het gaat om een zeer korte passage waarin Tim een interviewverzoek doet (zie onderstaand). “Met Paul”, klinkt het. Tim: “Hi, Paul, je spreekt met Tim Hofman van BOOS/BNNVARA. Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John.”

Schrok Paul van dat verzoek? “Nee, het eerste wat ik dacht toen hij belde is: goh, hij zal dit gesprek waarschijnlijk wel opnemen, want dat doet hij namelijk elke keer”, antwoordt hij op NPO Radio 1. “Over privacy gesproken.”

Niet geschrokken

Tim belde ook heel slim met een ander nummer, aldus Paul. “Hij belde en ik zag niet zijn nummer, want hij belde met de telefoon van zijn eindredactrice en die staat niet in mijn lijstje, dus ik nam gewoon op. Het was Tim Hofman, dus ik zei: ‘Hallo Tim.’ Nee, daar schrok ik niet van.”

Had hij het belletje zien aankomen? “Ik hoorde wat hij vroeg en hij vroeg om een vervolginterview met John, omdat wij inderdaad hebben gezegd na de vorige keer: ‘Weet je, als er meer onthullingen zijn, we hebben niets te verbergen, dan kun je altijd bellen.’ Dat deed hij nu.”

Belastend materiaal

Tim legde daarop uit dat hij belastend materiaal heeft. “Hij belde en hij zei: ‘We hebben materiaal waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste BOOS-interview wél op de hoogte was van meer dan één geval.’ Nou, dames en heren, luisteraars: spoiler alert. Dat is niet zo, dus dat was heel helder.”

John heeft besloten niet op de beschuldigingen te reageren. “Dat zou een herhaling van zetten worden.”

BOOS

BOOS is vanmiddag om 16.00 uur te zien op YouTube. De uitzending is bij voorbaat al helemaal afgeschreven door de sterren van John de Mol. Die hebben Tim gisterenavond in drie verschillende programma’s compleet afgekraakt. Andere showmedia, waaronder RTL Boulevard en De Telegraaf, zijn wél benieuwd naar de bevindingen van Tim.

Onderstaand de passage waarin Tim het interviewverzoek met Paul Römer doet (vanaf minuut 1:52):

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen