Sjoerd van Ramshorst: ‘Angela de Jong, dit gaat wel héél ver!’

Sjoerd van Ramshorst vindt dat Angela de Jong wel héél ver is gegaan in de column die ze over hem heeft geschreven. “Het is gewoon onzin natuurlijk”, aldus de presentator van de NOS.

Angela de Jong en Sjoerd van Ramshorst © NPO

Angela de Jong schreef vorig jaar zomer in een column dat Sjoerd van Ramshorst de ‘nieuwe rijzende ster’ is bij de NOS. “Hij is de échte gedroomde opvolger van Mart Smeets, Jack van Gelder en Kees Jansma. Hij is zelfverzekerd, charmant, schrikt niet van een grapje tussendoor en ik vermoed dat hij ook niet in paniek schiet als zijn autocue toevallig hapert.”

‘Het is onzin!’

Een enorme lofzang die volgens Sjoerd wel héél erg ver gaat, zegt hij in de Panorama. “Dat is onzin natuurlijk. Ik heb liever dat iemand positief is dan negatief, maar dit gaat wel heel ver, hè? Er komt niemand in de buurt bij Mart. En zo goed als Mart ga ik ook nooit worden. Zo simpel is het.”

Is Mart de presentator tegen wie hij het meest opkijkt? “Wat ik knap van Mart vind, is dat hij altijd een verhaal kon vertellen met een kop en een staart. Hij kon improviseren, was origineel en zijn kennis destijds was gigantisch.”

Wilfred Genee

Het was ook een heel andere tijd, zegt Sjoerd. “Hij deed ook bijna alles. Je kunt het daardoor ook niet meer vergelijken met nu, vind ik. De televisiewereld is totaal veranderd.”

Als we kijken naar het huidige landschap, is dan Wilfred Genee zijn grote voorbeeld? “Nee, maar ik heb wel respect voor hem als presentator. Hij is een hele goede interviewer en kan heel snel schakelen. Dat is hartstikke knap.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen