Winston Gerschtanowitz verbijstert: ‘Waarom blijft hij op de buis?’

Winston Gerschtanowitz zorgt met zijn extreem lage kijkcijfers voor verbijstering bij kijkcijferdeskundige Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6. “Waarom blijft dit op zender?!”

Winston Gerschtanowitz © William Rutten

Het is zonder twijfel een van de grootste flops van het afgelopen jaar: de Winston Gerschtanowitz-show Het Beste Antwoord. Na 272 duizend en 211 duizend kijkers voor de eerste twee afleveringen, zaten er gisteren, op zondagavond, nóg minder mensen klaar voor de derde aflevering: er keken 208 duizend mensen (6 procent marktaandeel).

Dramatische avond

Kijkcijferprofessor Tina Nijkamp vindt het verbijsterend laag. “Opnieuw dramatische avond voor SBS 6 met nog lagere cijfers voor Het Beste Antwoord, de nieuwste quiz van Winston Gerschtanowitz”, schrijft ze op haar kijkcijferjuicekanaal.

Waarom wordt dit programma niet van de buis gehaald door SBS 6? “De enige reden dat dit programma nog wordt uitgezonden is vermoedelijk omdat het gesponsord is door de Postcode Loterij en er daardoor ook sponsormomenten in zitten en wellicht ook direct mails naar klanten over dit programma.”

Wegmisbruikers-hh

Er is eigenlijk geen andere reden om Winston op de buis te houden, aldus Tina. “Ik kan niets anders bedenken, want zelfs een herhaling van Wegmisbruikers zou het dubbele scoren en zou een stuk beter aansluiten bij de herhaling van Alberto Stegeman. Die had nu ook slechts 205 duizend kijkers.”

Winston scoort nog slechter dan de in juni van de buis gehaalde quiz van collega Sander Lantinga. Vier Is Te Veel werd na slechts twee afleveringen in de prullenbak gegooid, omdat er slechts 246 en 233 duizend mensen keken.

Analyse

De analyse van Tina:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen