Bas Smit verbaasd over klagers: ‘Ze willen volgend jaar wéér!’

Bas Smit bagatelliseert de klachten over zijn mislukte Amsterdamse Zomer-concert. Er waren volgens hem veel nepklagers. En de mensen die wél boos waren? “Die willen volgend jaar weer!”

Bas Smit en Nicolette van Dam © RTL

De laatste tijd ligt Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, behoorlijk onder vuur. Niet alleen vanwege de enorme overlast van zijn bezorgdienst Zapp, waar volgens Het Parool bovendien sprake is van seksisme en drugsgebruik op de werkvloer, maar ook vanwege de enorm slechte organisatie van zijn Amsterdamse Zomer-concert.

Woest op Bas

De bezoekers van het concert in Amsterdam waren woest. Niet alleen brachten bezoekers het merendeel van de avond door in urenlange wachtrijen, ook ontstonden er levensgevaarlijke situaties door gammele steigertrappen. Zelf sprak Bas van ‘paniek op het veld’. Het is volgens Privé-journalist Jan Uriot schandalig dat Bas op zijn VIP-deck bleef staan.

Bas besloot de boze meute vorige week tegemoet te komen, maar die tegemoetkoming hield in dat ze nóg een keer naar zo’n feestje van Bas moeten.

‘Ze willen weer!’

Het feit dat veel klagers daarop in zijn gegaan, zegt volgens Bas genoeg. “De grootste grap is… Het was allemaal verschrikkelijk, maar de meeste mensen hebben gekozen om tegen korting volgend jaar weer naar het feest te komen, dus dat is wel echt lachen”, zegt hij tegen De Ondernemer Live XL.

Veel klachten waren gewoon nep, aldus Bas. “Er waren drie- of vierhonderd echt boze mensen. Er waren wel meer boze mensen, maar die waren niet aanwezig. Dat is ook wel de kracht van het internet. Er waren twee keer zoveel mensen boos dan dat er echt boos waren.”

‘Voor eurootje!’

Bas stelt dat zijn concert in de soep liep door een ‘personeelsprobleem’. “Bij ons kwamen er 102 mensen van de 320 achter de bar niet opdagen. Die kregen bij een ander festivalletje een eurootje meer of die dachten: ik ga lekker dit doen, of weet ik veel wat. Dat hadden we misschien denk ik vooraf beter moeten bedenken, maar 102 is wel heel erg veel.”

Hoe de situatie werkelijk in elkaar zit is gissen, maar duidelijk is dat Bas ruim honderd mensen wegzet als onbetrouwbaar personeel. “Ik had het helemaal niet door, want ik stond gewoon gezellig te dansen en te borrelen.”

Afgunst

Bas heeft het idee dat de kritiek op hem voor een deel ook met afgunst te maken heeft. “Ik was natuurlijk de hele week zo lekker enthousiast en als dat dan niet lukt, dan is dat voor een groep mensen natuurlijk ook wel gieren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u graag naar zo'n feestje van Bas Smit willen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen