Johan Derksen krijgt dagelijks programma op Radio Veronica

Johan Derksen krijgt een dagelijks programma op Radio Veronica. De dj’s die daarvoor moeten wijken zijn op dit moment nog niet ingelicht. Dat meldt Shownieuws, dat ook onder Talpa valt.

Johan Derksen © SBS 6

Tijdens de kaarsrel werd Johan Derksen (73) door een aantal regionale radiozenders geboycot, maar daar komt nu een veel grotere uitdaging voor terug: hij gaat dagelijks op het landelijke Radio Veronica. “Ik ga landelijk iets doen. Het is natuurlijk niet zo dat ze mij cancelen en dat ik in Grolloo ga zitten treuren”, vertelt hij in Shownieuws.

Johan op de radio

Johan doet het vanuit zijn passie voor muziek en niet voor het geld. “Ik heb één voordeel: ik doe het altijd gratis en dan wil blijkbaar iedereen je hebben.”

Waar komt hij terecht? “Ik ga een dagelijks programma maken bij een landelijke omroep, maar dat moet intern nog geregeld worden en er moet nog aan wat mensen verteld worden dat er wat geschoven wordt met hun programma’s omdat ik ertussen moet. Ik kan de naam dus nog niet onthullen, want dat is voor die andere mensen heel vervelend.”

Hij is goed geïnstrueerd. “Die landelijke zenders hebben allemaal een communicatiebeleid.”

Radio Veronica

Het lukt Albert Verlinde minder goed om zijn mond te houden. Hij verklapt op persoonlijke titel dat het om Radio Veronica gaat. “Wat blijkt nu? Ik ging dus naar de redactie toe en had een beetje meegekregen dat Thom dat gesprek gehad had, maar verder wist ik niks. Dus ik dacht: ik bel Thom even hoe het was.”

Johan deed zijn uitspraken tegen verslaggever Thom Goderie. Albert: “Dus ik zeg: ‘Het is toch gewoon Veronica wat hij gaat doen?’ Toen zei Thom: ‘Hoezo? Hoe weet je dat?’”

‘Hartstikke leuk!’

Albert vervolgt: “Wat blijkt nou? Dat heeft hij ook wel een beetje verteld, maar dat is eruit gehaald op verzoek van Johan Derksen, omdat hij niet wil dat andere mensen nu te horen krijgen dat hun programma’s gaan opschuiven. Maar goed, als VI het kan, kunnen wij het ook natuurlijk.”

“Dat gaat er gewoon komen, hartstikke leuk: een radioprogramma bij Veronica en Veronica is toch een beetje de oudere generatie aan het ontdekken, want ook Tineke de Nooij gaat daar platen draaien. Ik denk dat ze de oudere Veronica-luisteraar aan zich willen binden.”

Wilfred weg

Wilfred Genee, Johans collega bij VI, was tot eind vorig jaar ook dagelijks te horen op Radio Veronica, namelijk tijdens de ochtendspits. Daar stopte hij mee vanwege de uitzending van Vandaag Inside op televisie. Het was volgens hem ‘onvermijdelijk’.

Johan zal voor zijn dagelijkse radioshow niet naar Hilversum afreizen. Hij heeft namelijk een thuisstudio in zijn woning in Grolloo.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen dagelijks op Radio Veronica. Slimme zet van zenderbaas Rob Stenders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen