Martijn Koning hekelt Eva Jineks rol in VI-rel: ‘Maar ze is wel sexy’

Martijn Koning hekelt de rol die Eva Jinek heeft gespeeld in de kaarsrel rond Vandaag Inside. “Zij lult zich ook in alle hoeken en kan er ook niet meer uitkomen”, zegt de 43-jarige cabaretier.

Eva Jinek en Martijn Koning © NPO, RTL

Eva Jinek heeft tijdens de kaarsrel rond Vandaag Inside zowel een advertentie- als kijkersboycot geopperd. Behoorlijk oncollegiaal natuurlijk en dat is dan ook enorm in haar gezicht ontploft. Veel mensen herinnerden haar namelijk aan een fragment van enkele jaren geleden, toen ze zelf keihard aan het lachen was om een verhaal over aanranding.

Bizar verhaal

Haar aartsvijand Martijn Koning is kritisch over de rol van Eva in de VI-rel. “Als je het hebt over de rol van Eva Jinek: dat is natuurlijk ook dramatisch geworden, hè, de laatste tijd. Zij lult zich ook in alle hoeken en kan er ook niet meer uitkomen. Dat vind ik ook heel vreemd. Ik vind het ook wel terecht dat dat haar werd aangewreven”, zegt hij op BNR.

Hij vervolgt: “Ik vond het ook zo’n bizar verhaal. Als ik ergens voetbal en ze gaan mij ergens vastbinden op een massagetafel en er wordt hete wax in mijn reet gestopt… Nou, ik zou daar niet later nog om kunnen lachen ofzo. Er zal nooit een moment bij mij komen van: o, dat was wel tof toen hij mij vastbond op de massagetafel.”

Beetje pijnlijk

Eva is opnieuw door het ijs gezakt, vindt Martijn. “Als je in je eigen programma gaat oproepen om te boycotten en te cancelen, dan wordt het toch wel een beetje pijnlijk als jij exact hetzelfde hebt meegemaakt en daar keihard om hebt gelachen. Dan wordt het een beetje vreemd natuurlijk. Dat vond ik absoluut niet zo sterk van mevrouw Jinek.”

Zelf verweert Eva zich door te zeggen dat ze met het slachtoffer van aanranding gesproken heeft en die er gewoon om kan lachen. Tenminste, dat beweert hij nu. “Is het dan helemaal goed?”, vraagt Martijn zich af.

Aftrekken

Hoewel Martijn inhoudelijk flink op Eva is afgeknapt, vindt hij haar nog wel steeds een stoot. “Je was altijd knetterverliefd op Eva en je trok je op haar af. Dat doe je nu iets minder, heb je gezegd“, legt presentator Wilfred Genee hem voor.

Martijn: “Dit zijn van die uitspraken… Maar toen ik jong was: jazeker.”

Wilfred: “Dit heb jij vorig jaar nog in een interview gezegd.”

Martijn: “Ja, maar daar is toch niks mis mee?”

Sexy en leuk

Wilfred: “Nee, ga je gang, be my guest.”

Martijn: “Ja, niet op dit moment natuurlijk.”

Wilfred: “Je zei er toen wel bij: ‘Met tegenzin.’”

Martijn: “Omdat ik toen wel boos op haar was, maar het blijft natuurlijk een ontzettend sexy en leuke dame natuurlijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het sowieso oncollegiaal dat Eva Jinek een VI-boycot heeft geopperd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen