Eva Jinek reageert op ‘lachen om aanranding’: ‘Ik vind het heel erg’

Eva Jinek reageert op de enorme commotie die is ontstaan over een oud fragment uit haar talkshow. Het is volgens de presentatrice volstrekte onzin dat ze hierin zou lachen om aanranding.

Eva Jinek © Instagram, RTL

Eva Jinek heeft een grote rol gespeeld in de mediadynamiek waardoor Johan Derksen van de buis is verdwenen. Ze opende in haar talkshow keihard de aanval op hem en opperde op een gegeven moment zelfs een adverteerders- en kijkersboycot van VI. Juist daarom deed een oud fragment uit haar talkshow dit weekend zo veel stof opwaaien.

‘Echte aanranding’

Het gaat om een fragment van twee jaar geleden, toen oud-voetballer Sjaak Polak aan tafel zat. Hij vertelde over een ‘kleedkamergrap’ die hij en Ricky van den Bergh ooit hebben uitgehaald bij de Ghanese voetballer Anthony Obodai. Ze hebben hem vastgebonden op een massagetafel en met een spatel hete balsem in zijn anus gestopt.

Eva moest keihard lachen om de anekdote en dat werd dit weekend opgerakeld door een columnist van dagblad De Limburger. Het fragment heeft afgelopen weekend enorm veel losgemaakt op internet. “Een echte aanranding in geuren en kleuren”, oordeelde Heleen van Royen. En Stella Bergsma: “Ja ik zag het. Ja ik vind dit ook heel stom.”

Bizar

VI-gast Job Knoester vindt het een heel eigenaardig fragment. “De setting in het verhaal van Sjaak en Johan was natuurlijk anders, net als de tijdsgeest voeg ik er aan toe. Maar het verschil in reactie op toch ook de overeenkomsten in 2020 en 2022 zijn wel bizar.”

En RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda: “Het was zo sterk geweest als ze er zelf op terug was gekomen. En je verdiepen in groepsdynamiek en hoe schadelijk dit is. Gemiste kans.”

Eva reageert

Eva reageert nu op de ontstane commotie. Zij spreekt niet van een aanranding, maar van een grap. “Er werd toen, en aan tafel, om gelachen want de mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar”, zegt ze in een story op Instagram.

Ze vervolgt: “Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de intentie van degene die de grap uithaalt, maar vooral om hoe degene die het onderspit delft, de ‘grap’ ervaart. Daarom heb ik Anthony Obodai vandaag zelf gebeld om hem te vragen naar zijn beleving. Hij vond de grap ‘hilarisch’ en ‘heel erg goed geslaagd’.”

Geen last

Hoewel Anthony in het verleden heeft aangegeven dat Sjaak een van de mannen was die hem heeft getreiterd bij Sparta, vertelt hij nu aan Eva dat hij hem ‘erg graag’ mocht. “Hij heeft er nooit last van gehad, ’toen niet en nu niet’, want het was wat hem betreft gewoon een heel goed gelukte grap die paste bij hoe ze met elkaar omgingen.”

Het is dus wel degelijk kleedkamerhumor en geen aanranding, aldus Eva. “Toen we het item maakten wisten we inderdaad ook al dat de mannen hechte teamgenoten en vrienden waren geweest.”

‘Heel erg’

Eva vindt het lastig dat haar integriteit in twijfel wordt getrokken. “We zaten niet aan tafel om te lachen om een naar voorval waar iemand last van had. Ik vind het heel erg dat sommigen dat nu wel suggereren en daarom vond ik het belangrijk om Anthony zelf te spreken en dit met jullie te delen.”

Ze besluit: “Ik hoop dat ik de zorg daarover heb kunnen wegnemen.”

Reactiestory

De reactiestory van Eva:

Fragment

Het fragment in kwestie:

Update

‘Eva Jinek lachte wél om aanranding, ze probeert fout wit te wassen’ (vandaag)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Eva Jinek de kritiek serieus neemt, direct met Anthony Obodai belt en een statement uitbrengt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen