Eva Jinek krijgt kritiek na VI-rel: ‘In 2020 lachte ze nog om aanranding!’

Eva Jinek opperde deze week een advertentieboycot van Vandaag Inside, maar blijkt zelf ook niet brandschoon als het gaat om lachen over grensoverschrijdend gedrag. “Ze is zo hypocriet!”

Eva Jinek © RTL

Update maandag 2 mei: zie onderaan dit bericht

Het meelachen om het kaarsverhaal van Johan Derksen aan tafel bij Vandaag Inside is sterk afgekeurd door Eva Jinek. Sterker nog: ze opperde deze week zelfs een advertentie- en kijkersboycot. Volgens de krant De Limburger moet de presentatrice echter ook de hand in eigen boezem steken. In 2020 lachte ze nog keihard om een soortgelijk verhaal.

Jinek onder vuur

Het kaarsverhaal van Johan staat volgens De Limburger niet op zichzelf. “Twee jaar geleden deed oud-voetbalprof Sjaak Polak in een andere talkshow, Jinek, en soortgelijke onthulling. De toehoorders, onder wie presentatrice Eva Jinek en oud-politicus Alexander Pechtold, lachten hard mee.”

Eva moedigde Sjaak hoogstpersoonlijk aan om zijn ‘hilarische’ aanrandingsverhaal te vertellen. “Ik heb ook begrepen – en dit spreekt me echt aan – dat jij een buitengewoon talent had voor kleedkamerhumor. De verhalen zijn legio. De dingen die jullie met collega’s hebben gedaan kan het daglicht niet verdragen”, zei ze handenwrijvend.

Vastgebonden

Ze wilde het uit Sjaaks eigen mond horen. “Wie hebben jullie vastgebonden op een massagetafel? Waarom? Dat is maar één klein dingetje, hè? Maar ik wil het wel weten. Ik wil dat je het vertelt, zelf”, aldus Eva.

Sjaak vertelt daarop dat hij samen met collega Ricky van den Bergh de Ghanese voetballer Anthony Obodai heeft vastgebonden op een massagetafel. “Met een paar rollen tape”, lacht hij. “Die jongens waren bezig, ik liep zo heel rustig naar de medische kast en haal zo’n houten spatel eruit.”

Spatel

Wat deed Sjaak met die spatel? “Ik dacht: hé, ik vergeet wat. Dus ik haal zo Red Hot uit de pot, een best pittige balsem, en ik loop achter hem en ik kijk zo z’n kringspier in, ik sta klaar en ik zie hem kleiner worden. Ik zeg op een gegeven moment: ‘Ontspan nou eens man!’ Dat was een beetje lastig.”

Dan: “Ik bleef maar wachten, totdat hij ontspande, dus ik sloeg zo die spatel op z’n stuitje en toen kneep hij hem weer. Dus ja, ik moest erop wachten. Uiteindelijk was hij lekker ontspannen weer en ik haal hem zo via zijn bilnaad zo via zijn balzak naar beneden. Dat vond hij niet leuk.”

Eva giert

Eva ligt daarop he-le-maal in een scheur. Ze barst in lachen uit, terwijl toen alláng bekend was dat Anthony Obodai echt een rottijd heeft gehad bij Sparta. Hij onthulde in 2007 te zijn getreiterd door een aantal spelers, waaronder Sjaak. “Ik vroeg me af waarom. Ik werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler, ben een aardige jongen en praat met iedereen.”

Het regent nu op internet hypocrisieverwijten aan het adres van Eva. Er staan op sociale media als Twitter en op sites als Dumpert en GeenStijl al honderden boze reacties. “Waarom hoorden we de menigte toen niet? Omdat dat toen om een man ging? En wat werd er gelachen! Ben benieuwd hoelang Jinek nog op de tv is!”, zegt Toppertje.

Gelijke monniken

Alarm, die de ’topreaguursel’ op Dumpert plaatst, zegt: “Twee witte mannen die een zwarte man vastbinden aan een tafel en wachten totdat z’n anus open gaat staan… en Jinek lacht erom. Wie zet het hakblok klaar voor madame? Gelijke monniken, gelijke kappen, toch?”

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda: “Het was zo sterk geweest als ze er zelf op terug was gekomen. En je verdiepen in groepsdynamiek en hoe schadelijk dit is. Gemiste kans.”

Jan Theo: “Wat daar gebeurde was nog erger dan het kroegverhaal van Johan Derksen en gelachen dat ze hebben. Het slachtoffer was maar een man, dan mag het en hoor je er niemand over. Schijnheilig stelletje.”

Fons: “Hypocrisie van de bovenste plank! Waar komen de schandpalen te staan voor mevrouw Jinek en Sjaak Polak?”

Aanranding

Veel mensen schrikken enorm van het fragment, dat zij destijds hebben gemist. Zij spreken van aanranding. “Kennelijk vindt dit ranzig heerschap het normaal een collega te mishandelen cq. aan te randen en te vernederen. Misschien moet het OM hier ook maar eens een onderzoek aan wijden”, zegt Jean.

Harry: “Kijk maar eens wat er bij Jinek twee jaar geleden gebeurde. Vrijheidsberoving, aanranding en mishandeling van een zwarte man. Iedereen lachte, inclusief Pechtold.”

Weer iemand anders: “Exit Jinek? Of mag lachen om aanranding van mannen door mannen wel?”

Het fragment met Eva Jinek en Sjaak Polak staat nog altijd op de website van Jinek. Daar wordt het omschreven als een ‘hilarisch’ verhaal.

Fragment

Het fragment in kwestie:

Update

Eva Jinek reageert op ‘lachen om aanranding’: ‘Ik vind het heel erg’ (maandag 2 mei)
‘Eva Jinek lachte wél om aanranding, ze probeert fout wit te wassen’ (maandag 2 mei)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Eva Jinek hypocriet in de kwestie-Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen