Privé-baas Evert Santegoeds ontkent geheime deal met André en Monique

Privé-baas Evert Santegoeds reageert op de geruchten dat hij André Hazes jr. en Monique Westenberg zou hebben betaald voor de ‘stiekeme’ fotoreportage in hun Amerikaanse resort. “Het is onzin!”

André Hazes jr., Monique Westenberg en Evert Santegoeds © Instagram, SBS 6

André Hazes jr. en Monique Westenberg zijn verstrengeld in elkaars armen gefotografeerd door een paparazzo van Privé. In de laatste week van hun rondreis door de Verenigde Staten stuurde het tijdschrift een tweekoppig team naar de andere kant van de oceaan om hen op de gevoelige plaat vast te leggen.

Privé-reisje

Het Privé-reisje leverde een fotoreportage op die niets aan de verbeelding overlaat en die André’s ex-vriendin Sarah van Soelen woest heeft gemaakt. Zij schijnt tot de nieuwste Privé-cover gedacht te hebben dat hij weer bij haar terug zou keren en eist nu volledig uit André’s nieuwe documentaire te worden verwijderd.

Volkskrant-columniste Aaf Brandt Corstius stelt ‘met haar kennersoog’ te zien dat de fotoreportage ‘afgesproken werk’ is en dat André en Monique hier zelfs voor betaald krijgen. Ondertussen beweert Yvonne Coldeweijer dat André er juist niets van wist, maar dat Monique de Privé heeft getipt. “1000%”, reageert Story-baas Guido den Aantrekker.

Evert reageert

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van de Privé, reageert nu op de geruchten. “Ongelooflijk was dat, hè? Wat een toevalstreffer in Florida! Nou, er wordt alom aan getwijfeld of zij er niet zelf achter zitten, onder anderen door Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts”, zegt hij in Shownieuws.

Die twijfels zijn onterecht, aldus Evert. “Echt met de hand op mijn hart: het komt níet van Monique, het komt níet van André, ze zijn er niet voor betaald, ze wisten van níets. En het beste bewijs dat ik kan aanleveren is die merkwaardige Instagram-post van haar, toen ze zei: ‘Wat wordt er toch veel onzin voor waarheid aangenomen!’”

Geheim van de smid

Monique riep, een paar dagen voordat de Privé uitkwam, dat Yvonne’s bewering over een liefdesreünie en trouwerij met André ‘onzin‘ zouden zijn. Die ontkenning past dan wel weer in de theorie van Yvonne dat Monique de Privé heeft getipt en André van niets wist. Monique zou André dan kunnen overtuigen met deze ogenschijnlijk slecht getimede ontkenning.

Evert: “Als ze had geweten dat die foto’s bestonden, had ze dat toch nooit zo gepost? Lijkt mij hoor, maar het is ook zó’n ongelooflijk toeval. Het is ook altijd het geheim van de smid hoe wij werken, maar dit is zo’n uitzonderlijk verhaal dat Edwin Bredius (de verslaggever ter plaatse, red.) en ik hebben besloten dat we het toch maar eens gaan vertellen.”

Ongelooflijk toeval

Wanneer komt de aap uit de mouw? Overmorgen, in de nieuwe editie van Privé. “Het is echt een ongelooflijk toeval geweest om ze in dat enorme Amerika en dat enorme Florida in die omgeving van Orlando te vinden. Maar het is gelukt en ook in minder dan een uur tijd ongeveer. Het is werkelijk een bizar verhaal.”

“Die Edwin zei: ‘Ik had die dag een lot moeten kopen in Amerika’, want het is zo’n ongelooflijk toeval geweest. En mensen die blijven beweren dat het André en Monique zélf geweest zijn – iemand zei zelfs (zet gek stemmetje op, red.) ‘duizend procent!’ – nou… Écht niet waar.”

Die ‘iemand’ is dus Everts conculega Guido. Het is geen geheim dat de heren elkaars bloed wel kunnen drinken.

Linkse elite

Albert Verlinde vervolgens over de bemoeienis van Aaf en Marc-Marie in deze kwestie: “Hoe bijzonder is het eigenlijk dat de linkse elite, want dat zijn deze twee toch wel, in de week van de toeslagenaffaire en de oorlog enzo, het de moeite waard vinden om hier over te gaan praten.”

Evert: “Ik heb ook even contact gezocht met Aaf om te zeggen: ‘Het is écht niet waar.’ Die moest er erg om lachen, om te beginnen dat we er contact over hadden. (…) André en Monique wisten er niets van. Sterker nog: er is daarna ook geen enkel contact meer geweest met André en Monique.”

“Alle betweters die denken te weten hoe het zit, hebben pertinent ongelijk.”

Privé-cover

De Privé-cover met een van de foto’s van André en Monique:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen