Enorme rel: Sarah van Soelen neemt stappen tegen André Hazes jr.

Sarah van Soelen en haar familie nemen stappen tegen André Hazes jr. Ze eisen dat ze uit zijn documentaire voor RTL’s Videoland worden gehaald en gaan maandag al met de makers om tafel.

Patty Brard, Sarah van Soelen en André Hazes jr. © SBS, Instagram

Het nieuws over de liefdesreünie tussen André Hazes jr. en Monique Westenberg is keihard bij Sarah van Soelen en haar familie binnengekomen, vertelt Patty Brard, die met hen gesproken heeft, in Shownieuws. De informatie van Yvonne Coldeweijer dat Sarah nog altijd dacht dat André weer terug zou keren bij haar, lijkt daarmee te kloppen.

Leugenaar André

Sarah sprong deze week uit haar velletje vanwege die liefdesreünie. Ze riep tegen de juicekanalen dat ze André heeft geblokkeerd en zei tegen Shownieuws dat hij een leugenaar is. “Het is een goede afsluiter. Ik heb André Hazes nergens voor nodig. Je krijgt een hoop leugens. Daar pas ik voor.”

Wat is er volgens Patty aan de hand? Zij heeft met kamp-Soelen gesproken. “Sarah en haar familie waren nogal verbaasd over de reünie tussen André en Monique Westenberg. Die gaan actie ondernemen tegen de documentaire die eraan komt. Ze willen er niet in voorkomen. De reünie tussen André en Monique heeft bij hen veel losgemaakt.”

RTL-documentaire

De documentaire over André moet na de zomer een van dé grote hits van RTL’s Videoland worden. Er wordt al heel lang voor gedraaid. “In de tijd dat André en Sarah nog een stelletje waren, werd er ook al gefilmd. Ik weet dat de vader van Sarah echt zijn huis heeft opengesteld voor Dré en hem heeft opgevangen en onderdak heeft gegeven.”

Dat zit ook allemaal in die docu. “Hij heeft hem destijds gebeld of hij een appartement voor hem wist en heeft toen gezegd: ‘Nou, kom maar eerst zo lang bij ons wonen.’ Daaruit voort kwam weer de liefdesrelatie tussen Sarah en André, als we iedereen mogen geloven (André beweerde dat dat de volgorde was, red.). Uiteindelijk is dat uitgegaan.”

Confrontatieangst

Sarah en haar familie hebben helemaal geen zin meer om hun medewerking te verlenen aan André. “Die hele periode is natuurlijk ook gefilmd door Videoland en nu zeggen zij: ‘Ja, jongens, we hebben nooit meer wat van André vernomen.’ Hij heeft nooit die vader ooit meer bedankt of gebeld of wat dan ook. Ik denk dat hij een beetje confrontatieangst heeft.”

Het is allemaal stank voor dank, vindt kamp-Soelen. “Hij is gewoon voor iedereen een beetje uit het zicht verdwenen. ‘En nu worden wij dadelijk neergezet als de tussenfase in een documentaire waar we eigenlijk niets meer mee te maken willen hebben’, zeggen ze.”

Quitclaims

De Van Soelens nemen stappen en ze staan nog sterk ook, weet Patty. “Zij hebben geen quitclaims moeten tekenen. Ik heb daarom ook het productiehuis van de documentaire vandaag even gebeld om te vragen: ‘Wat gaan we hieraan doen?’ Zij hebben mij verteld dat ze maandag om tafel gaan zitten om te kijken hoe ze dit gaan oplossen.”

De documakers zullen de beelden er graag in willen houden, denkt Patty. “Het lijkt mij best wel een probleem als je dat moet gaan oplossen met fotootjes van Sarah en de familie, van: toen was hij die periode daar. Ik vind het ook een beetje slordig dat ze niets hebben hoeven tekenen, maar zoals het er nu naar uitziet wordt dit een klein hoofdpijndossiertje.”

Mocht documentairemaakster Cheeru Mampaey niet buigen, dan lijken juridische stappen een logisch vervolg.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen