Eva Jinek krijgt kritiek vanuit eigen RTL: ‘Dubbele standaarden’

Rob Goossens begrijpt de felle kritiek die online wordt gespuid over zijn RTL-collega Eva Jinek. “Er zijn mensen, en dat snap ik wel, die zeggen: dit zijn dubbele standaarden”, aldus de tv-kenner.

Rob Goossens en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek ligt onder vuur omdat ze vorige week pleitte voor een advertentie- en kijkersboycot van Vandaag Inside, terwijl ze zelf ook niet brandschoon blijkt als het gaat om lachen over grensoverschrijdend gedrag. Twee jaar geleden vond ze een verhaal over een voetballer die werd vastgebonden en anaal werd bewerkt met een spatel nog hilárisch.

Boemerang

Het is volgens RTL Boulevard-presentator Eddy Zoëy evident dat deze anekdote, die twee jaar geleden aan Eva’s talkshowtafel verteld werd, als een boemerang in haar gezicht terugkomt. “Eva Jinek wordt ook in de rel meegezogen. Zij pleitte voor een advertentieboycot en die krijgt ze gelijk terug”, zegt hij in de showrubriek.

Het is inderdaad een merkwaardig fragment, vindt ook Luuk Ikink. “Ik kan me herinneren dat er in die tijd ook al aardig wat ophef was over dit fragment. Dat Marcel van Roosmalen daar toen een column over heeft geschreven voor Studio Voetbal geloof ik. Daar was toen ook al wat gedoe over.”

Dubbele standaarden

Tv-kenner Rob Goossens, die in zijn pyjama aan de Boulevard-desk stond, vindt het opvallend dat Eva er zo makkelijk mee wegkomt en Johan Derksen nu van de buis af is. “Het is wel opvallend, want het gaat om een ‘smakelijke anekdote’ over een voorwerp dat bij iemand wordt ingebracht die daar helemaal niet op zit te wachten.”

Hij vervolgt: “Dus wat dat betreft één op één wat Johan Derksen afgelopen week heeft verteld. Toen was het dus wel oké om erover te lachen en nu niet meer. Er zijn mensen, en dat snap ik wel, die zeggen: dit zijn wel dubbele standaarden.”

Kantje boord

Eva spreekt zelf niet van een aanranding, maar van een kleedkamergrap. Daarmee probeert ze volgens communicatie-expert Lars Duursma haar straatje schoon te vegen. De presentatrice vertelt dat ze met het bewuste slachtoffer heeft gebeld en dat hij nu met een positief gevoel terugkijkt op het incident van toen.

Rob: “Het is wel kantje boord, want wat als Anthony Obodai had gezegd: ‘Ik vond het helemaal niet leuk’? Met wat voor verhaal had je dan nog moeten komen?”

Luuk: “Tja…”

Eva komt er in elk geval mooi mee weg, aldus Rob. “Ik denk dat deze kwestie nu is opgelost voor Eva.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat Eva Jinek wél wegkomt met lachen om aanranding en Johan Derksen niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen