Nikkie Plessen krijgt Inspectie op haar dak na chaos in privéjet

Nikkie Plessen krijgt de Inspectie Leefomgeving en Transport op haar dak. De toezichthouder is kritisch over de chaos die is ontstaan in haar privéjet. “Op de snelweg zet je je kind ook niet op schoot.”

Nikkie Plessen © RTL Boulevard, Inspectie Leefomgeving en Transport

Nikkie Plessen heeft afgelopen weekend behoorlijk wat commotie veroorzaakt met een foto van haar 7-jarige zoontje achter het stuur van haar privéjet. Luchtvaartjournalist Menno Swart zag direct dat het linke boel was en sprak de RTL Boulevard-diva erop aan. Ze verwijderde de foto, maar was wel woest: Menno werd diréct geblokkeerd op Instagram.

Nikkie de klos

De chaotische situatie in de privéjet van Nikkie leidt nu tot onderzoek door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). “Die zeggen: ‘We hebben het niet van Menno, maar we hebben het zelf ook gezien.’ Zij gaan toch wel onderzoeken wat er aan de hand is”, vertelt Albert Verlinde aan de desk van Shownieuws.

De ILT, de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, neemt het zeer serieus op. “Ze hebben het gezien en vinden het aanleiding om een onderzoek te starten. En waarom? ‘Want je laat je kind ook niet op schoot in een auto op de snelweg zitten.’”

Onverstandig

Joris Melkert, universitair docent lucht- en ruimtevaarttechnologie, vindt dat Nikkie levensgevaarlijk heeft gehandeld. “Je moet kinderen niet achter het stuur van een vliegtuig zetten. Als het misgaat, kan het héél fataal aflopen. Daar zijn wel voorbeelden van.”

Eén van die voorbeelden is een incident met Aeroflot in maart 1994, toen een piloot zijn kinderen mee aan boord nam. “Op een of andere manier is het toen gelukt door de zoon om het vliegtuig van de automatische piloot af te halen, zonder dat dat gemerkt werd. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat het vliegtuig gewoon is neergestort.”

Tijdens die vliegramp zijn 75 mensen overleden. “Dat is echt fataal afgelopen, dus dit is echt een heel slecht idee.”

‘Doe het niet!’

Albert Verlinde, die dikke mik is met Nikkie, vindt het ook onverstandig. “Ik zou zeggen: bel haar op, zeg: ‘We hebben die foto’s gezien, ik snap dat u enthousiast en trots bent, maar we vinden het ook een beetje een verkeerde voorbeeldfunctie, dus zullen we even met elkaar in gesprek gaan?’”

Hij vervolgt: “Doe het nou gewoon niet en zeg het ook gewoon naar buiten toe. Dan is alles klaar en is iedereen blij.”

RTL Boulevard, waar Nikkie werkt, laat dit relletje aan zich voorbijgaan. Sterker nog: die laat álle relletjes over Nikkie aan zich voorbijgaan. Volgens geruchten betaalt zij namelijk om aan de desk te staan.

Story

De gewraakte story van Nikkie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Nikkie Plessen de Inspectie op haar dak krijgt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen