Matthijs van Nieuwkerk heeft ineens continu een pet op: ‘Dit is waarom’

Matthijs van Nieuwkerk wordt de laatste tijd alleen nog maar gespot met een pet op. Hij had er laatst eentje op in College Tour en droeg er zelfs een naar het Boekenbal. Wat zit daar achter?

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het is voor een 61-jarige man niet heel gebruikelijk om de hele tijd met petjes rond te lopen, maar toch is de pet plotseling hét favoriete fashionitem van Matthijs van Nieuwkerk geworden. Waarom is dat? Volgens het juicekanaal De Mediameiden beweren boze tongen dat hij een heuse haartransplantatie heeft ondergaan.

Haartransplantatie

Matthijs verbaast veel mensen met zijn plotselinge petgebruik, zegt Tamar Bot, die naast de Mediameiden-podcast ook actief is als redacteur voor Media Inside. “We hebben meerdere berichten gekregen van luisteraars die dachten dat hij die pet zou dragen, omdat hij mogelijk een haartransplantatie zou hebben ondergaan.”

Haar collega Fanny van de Reijt: “Ja, die mensen zeiden er wel bij: ‘Ik weet dat jullie geen juicekanaal zijn.’”

Tamar: “Ja, dus ik wil ook sowieso zeggen van: het interesseert mij niet of hij een haartransplantatie heeft ondergaan, ik zou dat ook niet gaan achterhalen en we hebben ook niet geprobeerd dat te gaan achterhalen.”

Hoor en wederhoor

De meiden van De Mediameiden hebben geen hoor en wederhoor gepleegd. Fanny: “We hebben niet naar klinieken gebeld in Turkije.”

Tamar: “Absoluut niet.”

Fanny: “Ik denk sowieso dat hij geen haartransplantatie heeft gedaan. Daar wil ik gewoon heel helder over zijn.”

Tamar: “Ik ook niet. Ik denk dat hij die pet gewoon leuk vindt en dat hij dat een stijlding vindt.”

Veel haar

Voor iemand met zoveel haar ligt een haartransplantatie ook helemaal niet voor de hand, aldus Fanny. “Matthijs van Nieuwkerk is echt een BN’er met heel veel haar.”

Tamar: “Ik wil wel zeggen: als hij het heeft gedaan of nog wil doen in de toekomst, dan ga ik daar niet over oordelen. Van mij mag dat.”

Fanny: “Hij is wel goed bevriend met Özcan Akyol en die heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wel eens een haartransplantatie heeft gedaan.”

Tamar: “Veel mannen, hè? Tim Hofman, Arjen Lubach. Maar Matthijs denk ik niet en die pet staat hem ook gewoon hartstikke goed.”

De Mediameiden

De podcast De Mediameiden:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen