Twijfels over Margriet van der Linden: ‘Ze liegt over talkshow M’

Margriet van der Linden wekt enorm veel argwaan op met de bewering dat ze zélf gekozen heeft voor het einde van haar talkshow M. “Dit programma is stopgezet door de bazen van de NPO!”

Victor Vlam en Margriet van der Linden © SBS, NPO

Na vijf seizoenen is er een einde aan de lijdensweg gekomen: Margriet van der Linden beleefde vrijdag de laatste aflevering ooit van haar dagelijkse talkshow M. “Na vijf seizoenen van Talkshow M heb ik besloten geen volgend seizoen meer voor te bereiden”, vertelde de presentatrice in een persbericht.

Liegt Margriet?

Victor Vlam, Amerikakenner en parttime tv-deskundige, gelooft hier helemaal niets van. “Met die opmerking suggereert zij dat dit haar eigen keuze is. Als je er snel overheen leest, dan zou je zomaar kunnen denken van: nou, Margriet wil gewoon nieuwe dingen gaan ontwikkelen! Dat lijkt mij iets wat volstrekt niet het geval is.”

Margriet verdraait de boel, vervolgt Victor in zijn podcast De Communicado’s: “Dit is een programma wat stop is gezet door de bazen van de NPO en dat is gedaan omdat het programma voor geen meter scoort. De kijkcijfers zaten tussen de 500 en 600 duizend kijkers en als je dan kijkt naar de programma’s ervoor en erna op NPO 1; die scoren veel beter.”

Kijkcijfervallei

De kijkcijfers waren écht heel erg beroerd, benadrukt Victor. “EenVandaag wat ervoor zat had vaak het dubbele aantal kijkcijfers van M en het programma wat erna zat, het Achtuurjournaal, vaak het driedubbele. Dit is dus een soort kijkcijfervallei. Dit is waar alle kijkers in verdwenen.”

De NPO-bazen konden volgens hem niet langer wegkijken. “Dit was gewoon een ongelooflijke dip en daar moesten ze wat mee, dus dit is de leiding die heeft gezegd van: weet je, hier gaan we niet mee door, hier trekken we de stekker uit.”

Gezichtsverlies

Ondertussen doet Margriet dus alsof het haar eigen keuze was. “Ja, Margriet presenteert dat een beetje op een manier dat het weinig gezichtsverlies voor haar betekent, maar dit is gewoon een keihard ontslag van deze positie.”

Het is overigens terecht dat M is gestaakt, besluit Victor. “Ik denk dat er een grote fout is gemaakt. Ik denk dat het programma eigenlijk te ideologisch ingestoken is en dat het daarmee een groot deel van het publiek van zich vervreemd heeft”, zegt hij. En bovendien: “Het is niet een heel populaire presentator.”

Podcast

De podcast De Communicado’s:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat iemand zich de talkshow van Margriet van der Linden over een jaar nog herinnert?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen