Jan Slagter: ‘Margriet opgestapt? Ik heb wat anders gehoord!’

Jan Slagter gelooft er niets van dat Margriet van der Linden op eigen initiatief is gestopt met de talkshow M. Hij heeft naar eigen zeggen wat anders gehoord. “Het scoorde niet goed.”

Margriet van der Linden en Jan Slagter © RTL

Margriet van der Linden is op vrij geruisloze wijze van de buis verdwenen na vijf seizoenen lang te hebben doorgemodderd met haar activistische talkshow M, de slechtste DWDD-opvolger ooit. Vindt Omroep MAX-baas Jan Slagter dat terecht? “Nou ja, ehh… Wat moet ik nu zeggen. De kijker heeft altijd gelijk.”

Te woke

M was niks, vindt Jan. “Ik bedoel: dit programma heeft het in het begin goed gedaan en daarna zakte het alleen maar naar beneden. Het was natuurlijk heel moeilijk om Matthijs van Nieuwkerk te vervangen. Ik bedoel: 1,2 of 1,3 miljoen kijkers had hij elke avond. Maar ik had zelf ook als ik ernaar keek: ja, wéér over dit onderwerp!”

Het was wel allemaal ‘heel erg woke’, vervolgt Jan. “Ik had nou niet elke keer het gevoel van: ik heb iets gemist als ik het niet gezien heb.”

Dingen gehoord

Gelooft Jan dat Margriet uit eigen beweging stopt? “Zij zegt: ‘Ik stop ermee om wat anders te gaan doen.’ Ja, ik heb ook andere dingen gehoord. Gewoon dat ze de stekker eruit hebben getrokken, want de vooravond is voor de publieke omroep, maar ook voor commerciële omroepen, erg belangrijk.”

M was desastreus voor de vooravond van NPO 1. “De vooravond is de lead-in van alle andere programma’s. Als je dan 500 of 600 duizend kijkers hebt, dat is niet goed.”

Jammer

Hij leeft overigens wel mee met Margriet. “Het is jammer voor haar. Ik snap best dat het heel verdrietig moet zijn. Dat team heeft er met heel veel liefde aan gewerkt. Het is niet gelukt en dat gebeurt bij televisie. Dan moet je ook je verlies nemen en zeggen: ‘Bedankt voor het kijken, stop de show.’ Zoals ze dat gedaan heeft.”

Achteraf gezien vindt Jan het nóg onbegrijpelijk dat De Vooravond van de buis is gehaald. “Dan deed De Vooravond het nog niet zo slecht. Daar keken 700 of 800 duizend mensen naar.”

What the fuck

De Vooravond was volgens omroep BNNVARA niet urgent genoeg. “Het was niet ‘urgent’ genoeg. Ja, what the fuck is urgent? Fidan gaf toch wel een enorme drive aan dat programma en vertelde haar de mening. Dat was denk ik wat haar de kop heeft gekost. Het was niet links genoeg. Dat vind ik dan zo jammer.”

“Ik vond het best wel een heel goed programma. Het heeft niet de kans gekregen om door te groeien. Het was er van de een op andere dag niet meer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen