Edsilia Rombley ergert zich dood aan media: ‘Ze praten elkaar na!’

Edsilia Rombley neemt het de media kwalijk dat er zo’n grote rel is ontstaan over haar programma Showcolade, dat volgens critici extreem infantiel was. “De media maakten het groter dan het is!”

Edsilia Rombley © Elvin Boer

NPO 1 lag vorig jaar rond deze tijd flink onder vuur omdat er ineens allerlei kinderachtige programma’s werden geprogrammeerd. Eén van die programma’s was Showcolade, waarin BN’ers moesten raden welke objecten van chocolade waren en welke niet. Het scoorde vreselijk slecht en critici als Antoinette Hertsenberg waren woest.

Edsilia boos

Het is een van de grootste missers in de geschiedenis van Omroep MAX en omroepbaas Jan Slagter zag zich dan ook genoodzaakt om diep door het stof te gaan. Het is immers een blamage dat dit soort infantiele televisie gemaakt wordt van belastinggeld. Een jaar later blijkt presentatrice Edsilia Rombley daar echter heel anders over te denken.

Edsilia roept nu in de Beau Monde dat er helemaal niets mis was met haar chocoladeprogrammaatje. Nee, het waren de media! “Van tevoren was de vibe heel positief: in veel andere tv-programma’s werden grapjes gemaakt of iets echt was of van chocolade, veel mensen zeiden dat ze er zin in hadden.”

Elkaar napraten

Eigenlijk vond iedereen het gewoon geweldig, stelt Edsilia. “Maar er hoeft maar één journalist een vervelend stuk te schrijven en vervolgens praat iedereen elkaar na. De media maakten het groter dan het is, want in mijn omgeving heb ik nul negatieve reacties gehoord.”

Wat Edsilia betreft was het dus geen mislukking. “Voor mij was Showcolade net als het Songfestival een nieuwe ervaring. Ik zag het als een superleuke leerschool en heb superfijn samengewerkt.”

Glennis-rel

Edsilia zorgde vorige maand nog voor een relletje door in de talkshow van Eva Jinek door vuur en vlam te gaan voor haar controversiële vriendin Glennis Grace. Edsilia heeft Glennis na het Jumbo-knokincident niet uit de Ladies of Soul gegooid en dat nemen veel mensen haar kwalijk. “Wat je ook zegt, het is toch niet goed”, mokte ze.

Columnist Jan Dijkgraaf is behoorlijk klaar met Edsilia en haar collega’s Berget Lewis en Candy Dulfer, die Glennis de hand boven het hoofd houden. “Noem jezelf dan geen Ladies, maar Sloeries of Soul!”

Fragment

Een fragment uit Showcolade:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat was het probleem met Edsilia Rombley's programma Showcolade?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen