Edsilia Rombley buigt niet voor kritiek: ‘Glennis is een vriendin’

Edsilia Rombley buigt niet voor de kritiek op het besluit om Glennis Grace gewoon in hun vrouwengroepje Ladies of Soul te houden. “Het is ook natuurlijk een vriendin”, reageert ze bij Eva Jinek.

Edsilia Rombley © RTL

Berget Lewis, Candy Dulfer en Edsilia Rombley hebben ongelooflijk veel kritiek gekregen op hun besluit om Glennis Grace niet uit de Ladies of Soul te zetten na haar wangedrag in de Jumbo. Zelfs hun eigen volgers waren er behoorlijk verbolgen over. Er was zelfs zóveel kritiek dat de besloten om hun Instagram-comments uit te zetten.

Vriendin Glennis

Hoewel de kritiek echt van alle kanten komt, en ook John van den Heuvel de dames heeft geadviseerd om Glennis even een jaartje opzij te zetten, buigt Edsilia Rombley daar niet voor. Ze houdt vast aan het voornemen om in september met z’n vieren in de Ziggo Dome te staan. “We hebben gezegd: ‘We hopen dat ze erbij kan zijn’”, zegt ze in Jinek.

Edsilia vertelt in de talkshow dat ze Glennis niet wil laten vallen. “Het vervelende is dat het voor ons echt heel lastig en vervelend is. En mensen, het is niet alleen collega. Het is ook natuurlijk een vriendin.”

‘Wat nu?!’

Het was wel heel erg schrikken voor de dames, aldus Edsilia. “In de tien jaar dat we met elkaar werken en de Ladies of Soul-concerten hebben gedaan, hebben we dit nog nooit meegemaakt en ook niet eens in de buurt, dus wij zijn een soort van: wat nu?! Wij hebben ook heel erg bewust heel weinig erover gezegd, want het blijkt: wat je ook zegt, het is toch niet goed.”

Glennis heeft volgens Edsilia ook aan hen niet veel verteld. “Dus we weten ook het hele verhaal eigenlijk niet. We hebben haar maar één keer gezien in deze zes weken. De mensen denken ook: vriendinnen, jullie zien elkaar elke dag! We hebben haar maar één keer gesproken. We hebben haar pas twee weken na het incident gesproken.”

Uitgemaakte zaak

Is het een uitgemaakte zaak dat Glennis in september gewoon weer optreedt met de Ladies of Soul? “Kijk, wij werken heel lang al naar deze show toe en we hebben alleen maar zin om mensen te vermaken, blij te maken. We hebben te gekke shows en te gekke optredens.”

“Wij hebben zoiets van: die zaak loopt, we kunnen nog even niets in deze situatie, maar we kunnen wel nog doorgaan met het maken van deze te gekke show die we al twee keer hebben moeten uitstellen. We vinden dit ontzettend moeilijk gewoon. Het is gewoon heel lastig omdat je niet weet wat er exact is gebeurd. We horen veel.”

Tegen geweld

Edsilia is vooral benieuwd naar het echte verhaal. “Wij weten deels niet wat er gebeurd is. Zij geeft aan dat ze niet mag praten over de zaak, omdat alles wat ze zegt verkeerd kan worden uitgelegd. Wij hopen ook dat er meer naar buiten komt. Ik ben ook benieuwd hoe lang zo’n zaak loopt. Wanneer mag het nou een keer naar buiten wat er is gebeurd?”

Ze hoopt snel op duidelijkheid. “Want misschien valt het best mee later. Daarom zeggen we ook: ‘We hopen’, want uiteindelijk is het een vriendin en die kan je niet zomaar laten vallen na één incident. Men weet niet eens wat er gebeurd is en wij horen alleen maar verhalen.”

Sloeries of soul

Alle kritiek doet Edsilia best veel. “Ik vind het ook heel lastig om hier te zitten, omdat alles wat je zegt bijna niet goed is tegenwoordig. Wij willen alleen maar liefde brengen op het podium, muziek maken en mensen verbinden. (…) Wij zijn sowieso tegen geweld. Ik wil dat ook niet, maar wat is er gebeurd? Dat weten we dus niet.”

Zolang de Ladies of Soul doorgaan met Glennis, maakt Edsilia’s statement tegen geweld niet zoveel indruk op columnist Jan Dijkgraaf. Hij vindt het prima dat de dames in de bres springen voor Glennis. “Maar noem jezelf dan geen Ladies, maar Sloeries of Soul.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Edsilia Rombley zegt 'dat je het nooit goed kan doen'. Zou ze het goed doen als ze Glennis Grace zou dumpen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen