MAX-baas Jan Slagter door het stof: ‘Showcolade is een enorme misser’

Jan Slagter is het eens met de kritiek dat zijn nieuwste Omroep MAX-show Showcolade een enorme misser is. Het ligt in elk geval niet aan presentatrice Edsilia Rombley, laat hij weten aan NPO Radio 1.

Edsilia Rombley © Elvin Boer

Showcolade staat op het meest prestigieuze tijdslot van NPO 1: zondagavond om half negen. Dan verwacht je heel wat, zeker als Omroep MAX de afzender is, maar de kijker weet niet wat hij méémaakt. Het programma draait om een jury die moet raden welke voorwerpen wel van chocolade zijn gemaakt en welke niet. Gaat he-le-maal nergens over.

Jan Slagter eens met kritiek

Jan Slagter, de baas van de ouderenomroep, is het eens met alle kritiek. “Het past niet bij ons, dat is helemaal juist. Als ik kijk naar het bereik onder 50+, dan is het het laagst scorende programma ever bij Omroep MAX in onze vijftienjarige geschiedenis”, zegt hij. “Er kijken 500.000 mensen naar.”

Waarom heeft hij hier ja tegen gezegd? “Het kwam tot ons en toen dacht ik: nou, dat is toch weer een programma erbij. Het is een enorm succesvol programma in Japan, maar dat is niet Nederland. Wat we wel geleerd hebben van dit programma: misschien moet je eerst een pilot maken.”

Flinterdun

Het flinterdunne Showcolade wordt enorm afgekraakt. “Er worden allerlei grappen over gemaakt, ook in Even Tot Hier. Ik kan daar hartelijk om lachen, maar ja, goed. Er zitten soms programma’s bij waarvan ik zeg: ‘Die zijn wat minder.’ Dat heeft niets te maken met Edsilia Rombley. Zij presenteert het fantastisch. Ook de jury.”

Alle critici hebben gewoon gelijk, aldus Jan. “Het format is te mager. Zoals Even Tot Hier zei: ‘Wat is het format? Is het van chocola of niet?’ Het werd aan ons voorgelegd, van: ‘Zou het wat voor jullie zijn?’ Achteraf begreep ik dat een andere omroep het niet wilde hebben, maar dat hadden ze er maar niet bij verteld. Dat had bij mij al wat lampjes laten branden.”

Jan niet sip

Jan ligt niet huilend in bed. “Het is wat het is. Het is niet het einde van de wereld. Er komen weer fantastische programma’s aan. Er zit één programmaatje tussen en Nederland is in last.”

“Edsilia heeft het fantastisch gedaan, de jury heeft het fantastisch gedaan, maar er komt geen tweede seizoen. Sommige mensen zeiden: ‘Was hij dronken toen hij dit uitkoos?’ Nee, ik was er met mijn volle verstand bij.”

Fragment

Jan over Showcolade:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet het lopende seizoen van Showcolade worden afgemaakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen