Marc-Marie Huijbregts: ‘Tim Hofman geniet van zijn eigen goedheid’

Marc-Marie Huijbregts blijft achter zijn kritiek op Tim Hofman staan. Hij heeft het idee dat de BOOS-presentator wel héél erg geniet van zijn eigen goedheid. “Hij krijgt er een erectie van.”

Marc-Marie Huijbregts en Tim Hofman © NPO

Tim Hofman krijgt regelmatig het verwijt dat zijn moreel kompas overuren draait. Hij werd er onlangs mee geconfronteerd in het programma College Tour, waar presentator Twan Huys een fragment instartte uit de podcast van Marc-Marie Huijbregts. De cabaretier verweet hem daarin vorig jaar namelijk een jezuscomplex te hebben.

Tim reageert

De reactie van Tim was gelaten. “Mensen met een mening die heel de dag hun mening verkondigen vinden dat ik mijn mening niet moet verkondigen, want dan heb ik een jezuscomplex”, zegt hij cynisch.

Tim denkt dat het ergens anders vandaan komt. “Het is volgens mij meer een indicator van een veel groter ding: het niet mogen deugen. Je moet in Nederland niet een te grote mond hebben. Ik snap het probleem niet zo.”

Overdreven

Marc-Marie reageert nu dat hij het wel een beetje overdreven vindt dat College Tour zijn uitspraken naar voren bracht. “Alsof dat van zaken doende is wat wij zeggen over Tim Hofman”, zegt hij verbaasd in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets.

Zijn sidekick Aaf Brandt Corstius daarop: “Ik denk dat Twan Huys natuurlijk niet zelf wilde zeggen van: ‘Goh Tim, heb jij een messiascomplex?’ Dus dan is het heel fijn dat er ergens een beeld is waar iemand dat zegt. Dat is een heel handige interviewtechniek.”

‘Hij geniet te veel’

Ondanks Tims veelgeprezen Voice-documentaire staat Marc-Marie nog steeds achter zijn kritiek. “Wat ik heb is dat hij heel veel goede dingen doet, maar daar geniet hij zelf te veel van. Hij geniet zelf te veel van zijn goedheid.”

Aaf: “Van zijn eigen goedheid, ja.”

Erectie

Hoe kijkt Marc-Marie naar Tim? “Het is een beetje iemand die een vrouw van tachtig naar de overkant van de weg brengt en daar zelf een erectie van in zijn broek heeft. Dat hij denkt: wat ben ik toch ook weer… Ik had ook door kunnen lopen, maar ik ben weer die man die die vrouw naar de overkant brengt! Die jongen met die erectie is Tim Hofman.”

De komediant benadrukt dat dit niet bedoeld is als nare opmerking of een sneer. “Het is een compliment.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tim Hofman zijn moreel kompas iets vaker in zijn zak moet houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen