Bilal Wahib krijgt zaal niet vol na mediarel: ‘Is alles wel vergeven?’

Bilal Wahib gaf dit weekend zijn eerste soloshow sinds de mediarel over zijn online wangedrag, maar kreeg de zaal niet vol. “Is alles wel vergeten en vergeven?”, vraagt Frank Dane zich af.

Bilal Wahib en Giorgio Hokstam © RTL Boulevard

Dik een jaar geleden ontstond er enorme ophef toen Bilal Wahib een minderjarig jongetje tijdens een livestream op Instagram uitdaagde om zijn geslachtsdeel te laten zien in ruil voor geld. Dat deed het jongetje ook, waarna Bilal aangaf dat alles een grap was. Hij verdween lange tijd uit de media en Instagram gaf hem een levenslange ban.

Beetje gek

Nu is Bilal weer terug, maar echt soepeltjes gaat het niet. De zanger gaf zaterdagavond zijn eerste soloshow, in de Gashouder in Amsterdam, en RTL Boulevard-verslaggever Giorgio Hokstam was erbij. Hij trof een halflege zaal aan.

Collega Lex Uiting: “Het is wel een beetje gek – zeker ook met al die andere artiesten erbij: Bizzy, Antoon, toch hippe namen nu – dat dan de zaal maar halfvol is.”

Giorgio denkt dat dat door die Insta-ban komt. “Ja, inderdaad, dat viel mij ook op. Het was niet helemaal gevuld en ik denk toch dat dat iets te maken heeft met het feit dat hij natuurlijk geen Instagram meer heeft.

Insta-ban

Die Insta-ban is desastreus voor Bilal, aldus Giorgio. “Hij had natuurlijk 330 duizend volgers en een heel groot deel daarvan heeft totaal geen idee van wat zich nu allemaal in zijn leven afspeelt en wat hij nu aan het doen is. Ik denk dat als hij nog Instagram had gehad de hele Westergasfabriek gewoon was gevuld.”

Frank Dane kritisch: “Ja, want is alles vergeten en vergeven?”

Giorgio: “Vergeten, vergeven: ja, dat weet ik niet. Maar ik denk wel dat die jongen genoeg geboet heeft denk ik.”

Zalen vullen

Frank vreest het ergste voor Bilal. “Als ik het zo hoor heeft hij dat Instagram echt nodig om zalen te vullen. Zit dat er ooit nog in dat hij het terugkrijgt?”

Bilal hoopt nog altijd terug te keren op Instagram. “Hij zegt zelf: ‘Mocht het niet lukken, so be it.’ Hij heeft zich nu volledig gefocust op TikTok, maar daarvan zegt hij ook: ‘Instagram is lekker makkelijk, je post een leuke foto en je hebt je mensen bereikt’, maar bij TikTok moet je toch een beetje nadenken wat voor filmpje je wil maken.”

Promotie

Frank: “Hij moet hopen dat Elon Musk ook Instagram gaat kopen.”

Na de zomer gaat Bilal een clubtour doen. Giorgio: “Laten we hopen dat hij óf zijn Instagram dan terugheeft of dat z’n management toch even wat meer moeite gaat doen om de promotie in handen te krijgen, want dit was het niet helemaal.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waardoor denkt u dat Bilal Wahib de zaal niet vol kreeg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen