Bilal Wahib pleit voor opheffen juicekanalen: ‘Weg ermee!’

Bilal Wahib is helemaal klaar met juicekanalen zoals Juice Channel of die van Yvonne Coldeweijer. Hij denkt dat het hoog tijd wordt dat we daar afscheid van nemen. “Al die juicekanaaltjes, weg!”

Bilal Wahib © MTV

Een uit de hand gelopen grap is Bilal Wahib begin vorig jaar op enorm veel kritiek komen te staan. Tijdens een livestream op Instagram daagde hij een minderjarige jongen uit om zijn geslachtsdeel te tonen en dat gebeurde ook. Beelden ervan werden destijds gedeeld op de juicekanalen. Na een storm van kritiek werd Bilal voor eeuwig verbannen van Instagram.

‘Klaar mee!’

Ruud de Wild, die kotst op juicekanalen, vraagt Bilal in zijn podcast 30 Minuten Rauw: “Hoe leef je in deze tijd van de cancelcultuur en dat iedereen elkaars kop er maar af trekt?”

Bilal: “Ja, ik ben er een beetje klaar mee. Maar ja…”

Ruud: “Heeft het jou ook veranderd door anders te kijken naar mensen?”

Bilal: “Nee, maar je hebt het er wel over. Kijk, als er nu wat gebeurt op een juice channel, ja, dan zie je dat. Dan ga je er onbewust toch over praten.”

‘Weg met juicekanaaltjes!’

Ruud: “Vind je de wereld harder geworden?”

Bilal: “Veel harder, maar ik zeg je ook wel eerlijk: sommige dingen kunnen ook wel echt niet, je weet toch? Maar kijk, als we nu bij iedereen die je maar met een meisje op een terrasje ziet… We hebben wel privacy ook, toch? Het is niet jouw business, man.”

Ruud: “Dus eigenlijk zou er een wet moeten komen wat wel en niet mag.”

Bilal: “Precies dat! Dat zou ik doen. Al die juicekanaaltjes, weg! We hebben een rechter, toch? Als we echt foute dingen doen, dan moet de rechter daarover beslissen.”

Fragment

De bewuste uitspraken van Bilal:

30 Minuten Rauw

De volledige aflevering van 30 Minuten Rauw kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de juicekanalen moeten verdwijnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen