Bilal Wahib kan bij Humberto niet stoppen met huilen: ‘Panisch’

Bilal Wahib kon gisterenavond in de talkshow van Humberto Tan even niet stoppen met huilen. De acteur kreeg op een gegeven moment een zakdoek aangereikt. “Ik werd gewoon panisch.”

Bilal Wahib © RTL

Het is alweer tweeënhalf jaar geleden als Bilal Wahib een 12-jarige jongen vraagt om zijn geslachtsdeel te tonen. Een compleet uit de hand gelopen grap die hem vervolgen zijn carrière kost. Nu komt hij met zo’n typische BN’er-docusoap, waarin we te zien krijgen hoe het tegenwoordig met de 24-jarige acteur gaat.

Bilal moet huilen

Bilal zat gisterenavond aan tafel bij Humberto Tan en daar kreeg hij een fragment uit die docu voorgeschoteld. Een docent op de toneelschool vraagt hem daarin te acteren hoe hij zich voelde toen hij niet naar buiten durfde en werd opgejaagd. “Ik wil deze eigenlijk niet meer spelen, man. Deze voel ik, man”, antwoordt hij.

Dan begint Bilal te huilen. In het fragment, maar ook aan tafel bij Humberto. “Wat gebeurt hier? En wat gebeurt er nu?”, vraagt de gastheer.

Bilal: “Nu kijk ik naar mezelf, moet ik huilen. Dat moet je niet bij mij flikken hoor! Nee, dat gaan we niet doen!”

‘Dit is essentieel’

Humberto neemt het woord over. “Maar Bilal, dit is wel essentieel. Weet je waarom? Er is iets afschuwelijks gebeurd, waarbij je een fout hebt gemaakt en dat heb je ook toegegeven. Carrière is weg, alles is weg, je moeder heeft pijn. Dan mag je echt wel emotioneel worden.”

Hij vervolgt: “Ik zie hier wel de echte pijn van Bilal die de gevolgen van zijn daad voelt. Althans, dat denk ik te zien of is het wat anders?”

Panisch

Dat is het inderdaad, aldus Bilal. “Nee, dat is hem. Ik had een heel lange les die dag en ze zegt op een gegeven moment… Ik werd best wel veel bedreigd, daar ging het eigenlijk over. En toen kwam die scène ineens weer in m’n hoofd…”

Het was een vreselijk ingewikkelde tijd, verzucht de acteur. “Je had het net een beetje over panisch worden. Ik kijk altijd naar buiten en je ziet ook dat ik daar naar buiten kijk. Dan zit ik bij elke auto na te denken van: hé, komt die voor mij? Je weet toch… De politie zei dat het best wel heftig was.”

Fragment

Bilal bij Humberto:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd om Bilal Wahib te vergeven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen