Bilal Wahib na lange tijd weer in talkshow, kiest voor Johnny de Mol

Bilal Wahib, een van de talenten van de in opspraak geraakte manager Nathan Moszkowicz, schuift vanavond na lange tijd weer eens aan in een talkshow. Hij kiest voor Johnny de Mol.

Bilal Wahib, Nathan Moszkowicz en Johnny de Mol © Instagram, SBS 6

Bilal Wahib werd vorig jaar gecanceld omdat hij een minderjarige jongen uitdaagde om op internet zijn geslachtsdeel te laten zien, Nathan Moszkowicz is momenteel in opspraak na zijn ontmaskering door Jaimie Vaes en Johnny de Mol heeft last van de aangifte van zware mishandeling die er tegen hem ligt. De drie heren hebben elkaar nu gevonden.

Bilal bij Johnny

Het is voor Bilal belangrijk om langzaamaan weer wat meer media-aandacht te krijgen en daarom heeft Nathan hem naar binnen gefietst bij Johnny’s talkshow HLF8. Kritische vragen hoeft de zanger daar vanavond niet te verwachten; die zou Johnny zelf immers ook niet willen. Het zal vooral een gesprek worden om Bilals nieuwe muziek te pluggen.

Het is tien maanden geleden dat Bilal voor het eerst sinds zijn schandaal in een talkshow zat. Hij koos voor Op1, nadat Nathan er eerst voor had gezorgd dat een andere Moszkowicz waarmee hij in de clinch ligt niet zou aanschuiven. Het werd uiteindelijk geen makkelijk optreden voor Bilal; hij werd met name kritisch ondervraagd door Saskia Belleman.

Catherine boos

Het Op1-optreden van Bilal zorgde onder meer voor een kritische reactie van Catherine Keyl, die tegenwoordig een van de vaste gezichten is van HLF8. “Had de redactie van Op1 nu maar wat huiswerk gedaan, dan had er nog iets heel leuks uit kunnen komen”, zei ze destijds.

“Als ze namelijk research hadden gedaan, waren ze er bijvoorbeeld achtergekomen dat Bilal ook al eens tegen een jongetje van een jaar of tien zei, om hem te vernederen, dat het was alsof ’hij zijn zuster gen**kt’ had. In een ander interview vertelde hij dat hij elke dag behoefte aan s*ks heeft. ‘Cultuur, weet je’, voegde hij er veelbetekenend aan toe.”

“Waarom, Bilal? Waarom ga je zo met je jonge fans om, waarom zo met vrouwen? Heb je dat thuis geleerd, is dat je cultuur? Ik had het weleens willen weten.”

Spannend

Het zou nog wel eens spannend kunnen worden als Catherine vanavond als sidekick aan tafel zit bij HLF8, als zij zich daar na de controverse rondom Johnny nog voor wil laten lenen althans. Heeft HLF8 de filmpjes wél klaarliggen waar Catherine Bilal graag mee geconfronteerd ziet? Waarschijnlijk niet.

Het is niet bekend wie vanavond Johnny’s ‘wingman’ is. Hij kon gisteren aan het eind van de uitzending nog geen naam noemen. Dat is maar veiliger ook, want sinds zijn uitgelekte aangifte hebben er namelijk al drie afgezegd: Rutger Castricum, Fidan Ekiz en gisteren Hélène Hendriks.

Middelvinger

Columnist Jan Dijkgraaf is er kritisch over dat Johnny vanavond Bilal in de show heeft zitten. “Johnny moet wat hè, nu respectabele wingmen als Fidan Ekiz afzeggen omdat ze hun handen niet meer aan hem willen branden”, sneert hij in zijn column 99 Woorden.

Volgens Jan is dit Johnny’s ‘middelvinger naar zijn critici’. “Het ventje wordt weer overmoedig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het prima dat Bilal Wahib na ruim een jaar weer nadrukkelijker de media opzoekt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen