Angela de Jong begrijpt niets van Eva Jinek: ‘Zeg gewoon sorry’

Angela de Jong vindt het onbegrijpelijk dat Eva Jinek niet gewoon haar excuses heeft aangeboden voor het lachen om aanranding in haar talkshow op RTL 4. “Zeg gewoon sorry”, aldus de opiniediva.

Eva Jinek en Angela de Jong © RTL

Eva Jinek is in opspraak geraakt omdat ze twee jaar geleden precies heeft gedaan wat ze de mannen van VI zo verwijt: lachen om aanranding. Sterker nog: ze moedigde haar tafelgast Sjaak Polak destijds zelf aan om te vertellen wat hij zijn oud-voetbalcollega Anthony Obodai heeft aangedaan. Hij heeft hem vastgebonden en aangerand met een spatel.

Lachen om aanranding

Waar Eva dát heel erg grappig vindt, is meelachen om een verhaal over aanranding met een kaars – wat uiteindelijk dus kennelijk helemaal nooit gebeurd is – volgens haar schandalig. Sterker nog: ze opperde op een gegeven moment een kijkers- en advertentieboycot van Vandaag Inside. Het voelt dus aan als een gevalletje pot verwijt de ketel.

Eva stelt dat lachen om aanranding in haar geval niet erg is, omdat ze vorige week na de ontstane ophef even met Anthony Obodai heeft gebeld en hij haar vertelde er niet mee te zitten. Ze probeert gewoon haar fouten wit te wassen, zeggen critici. “Natúúrlijk geeft hij niet toe dat hij de anale aanranding als kwetsend en vernederend heeft ervaren.”

Angela erg kritisch

Het is volgens Angela de Jong evident dat Eva hier wel degelijk de fout in is gegaan. “Ik heb het bewuste fragment teruggekeken, want ik kon het niet meer herinneren. Maar als je het ziet is het inderdaad bizar, ja. Hoe ook Alexander Pechtold en wie er ook allemaal nog meer aan tafel zitten daar blauw om liggen”, zegt ze in de nieuwe AD Mediapodcast.

Eva en haar gasten hadden destijds geen flauw benul hoe Anthony Obodai terugkijkt op die aanranding en of hij daar moeite mee heeft. “Er werd hard om gelachen aan tafel. Heel hard.”

Rare verklaring

De verklaring van Eva schiet volgens Angela tekort. “Ik denk wel dat het misschien nu een iets andere tijd is, dat we er allemaal iets meer op gefocust zijn dan op dat moment. Ik vond alleen haar verklaring echt heel raar na afloop. Dat ze hem gebeld had en dat hij het ook een grapje vond. Ik dacht: zeg gewoon sorry.”

Eva had volgens Angela door het stof moeten gaan. “Van: ‘Ik heb dat verhaal faliekant verkeerd ingeschat en het zou me nu niet meer overkomen.’ Dat had volgens mij een veel logischere verklaring geweest. Maar ja, dat is heel moeilijk schijnbaar tegenwoordig.”

Fragment

Het gewraakte fragment uit Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen