Catherine Keyl aan tafel bij Khalid & Sophie, verlaat ze Johnny de Mol?

Catherine Keyl laat al sinds de uitgelekte aangifte tegen Johnny de Mol verstek gaan in zijn talkshow. Wel zat ze gisteren aan tafel bij zijn directe concurrent Khalid & Sophie. Verlaat ze HLF8?

Catherine Keyl © Khalid & Sophie

De afgelopen maanden was Catherine Keyl regelmatig te zien als sidekick in de talkshow van Johnny de Mol. Toeval of niet: sinds de shockerende aangifte van zijn ex-verloofde Shima Kaes is uitgelekt, zien we haar niet meer. En dat terwijl ze gisteren wel aan tafel zat bij zijn directe concurrent Khalid & Sophie, waar ze over Willibrord Frequin kwam praten.

Kromme tenen

Het kost de redactie van HLF8 volgens De Telegraaf steeds meer moeite om gasten te strikken sinds de uitgelekte aangifte. Volgens het AD is er overduidelijk een kamp voor én een kamp tegen Johnny. Zit Catherine, die in haar jeugd het slachtoffer was van huiselijk geweld, nu ook in het kamp tegen?

Eén ding is zeker: Catherine zal vorige week met kromme tenen hebben gekeken naar hoe Johnny en zijn gast Bilal Wahib zaten te highfiven op tweede kansen. Zij vond vorig jaar dat Bilal in Op1 te makkelijk wegkwam met zijn wangedrag. En nu zat Johnny, met wie ze – in elk geval tot voor kort nog – een duo wilde vormen, met hem te geinen.

Catherine weg?

De grote vraag is: blijft Catherine aan als sidekick van Johnny of vertrekt ze? Als ze aanblijft dan is dat een teken dat ze de beschuldigingen van Shima Kaes niet serieus neemt, maar als ze vertrekt is ze mogelijk niet meer welkom bij SBS 6. Ze zou echter niet de enige sidekick zijn die vertrekt, want ook Fidan Ekiz wil volgens De Telegraaf niet meer.

AD-columniste Debby Gerritsen, die regelmatig sidekick was van Johnny, lijkt ook niet meer te komen. Zij vindt het ‘ongemakkelijk’ dat hij aanblijft. “Want hoe kan je als gastheer van een actuele talkshow nog over serieuze onderwerpen als (huiselijk) geweld praten aan tafel, terwijl zulke beschuldigingen boven je eigen hoofd hangen?”, zegt ze.

Ongemakkelijk

Johnny kan volgens Debby niet meer over onderwerpen als huiselijk geweld praten. “Die situatie is ongemakkelijk voor hemzelf, zijn gasten én het publiek. Door alleen te verklaren dat de beschuldigingen niet kloppen, neem je dat ongemak helaas niet weg. Een goede gastheer zou dat óók moeten aanvoelen”, schrijft ze in haar column.

Daarmee zegt Debby natuurlijk indirect dat ze Johnny geen goede gastheer vindt. Bekende vrouwen die minder moeite hebben met Johnny als gastheer, zijn Britt Dekker, Lale Gül en Yora Rienstra. Zij schoven ook na de uitgelekte aangifte van Shima nog aan als sidekick.

Corry en John

De meest trouwe sidekick van Johnny is ongetwijfeld Rutger Castricum, die niet weg te slaan is uit de HLF8-studio. Sinds de uitgelekte aangifte waren verder ook Martijn Koning, Guus Meeuwis en Steven Brunswijk te zien als sidekick.

Wie vanavond de sidekick is van Johnny, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Corry Konings en John de Bever als gast zullen aanschuiven.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het teleurstellend vinden als vrouwen als Catherine Keyl en Fidan Ekiz toch gewoon weer aanschuiven bij HLF8?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen