Catherine Keyl biedt zichzelf aan voor presentatie HLF8

Catherine Keyl zou het leuk vinden om de presentatie van HLF8 op zich te nemen, sámen met Johnny de Mol. Dat zegt ze in weekblad Story, vóórdat de huidige mediastorm over Johnny losbarstte.

Catherine Keyl © EO

Het zou Catherine Keyl ontzettend leuk lijken om een leidende rol te krijgen in HLF8, de dagelijkse talkshow van Johnny de Mol in de vooravond van SBS 6. Ze doet een open sollicitatie in weekblad Story, vóórdat de huidige mediastorm over de uitgelekte aangifte tegen Johnny losbarstte. Door die mediastorm komt er mogelijk binnenkort een vacature vrij.

Samen met Johnny

Catherine riep lange tijd dat ze geen dagelijkse talkshow meer wil. “Eerder zei ik dat ik geen dagelijkse show meer wilde doen. Maar dan had ik altijd 250 afleveringen in gedachten, zoals bij mijn toenmalige middagshow op RTL4. Als ik nu naar de huidige talkshows kijk, is dat drie maanden op en drie maanden af. Daar heb ik geen problemen mee.”

HLF8 zou haar dus wel wat lijken. “Ik zou heel graag met Johnny de Mol zijn talkshow bij SBS 6 willen maken. Ik weet nog dat hij als driejarig jongetje met zijn moeder Willeke Alberti meekwam wanneer zij bij mijn programma AVRO Service Salon optrad”, aldus Catherine, die van de week nog te gast was in de talkshow Adieu God.

Goede dynamiek

Hoe is haar band met Johnny? “Het is niet dat we door de jaren heen contact hebben gehouden. Zijn vader John de Mol produceerde later wel De 5 Uur Show, maar we kwamen niet bij elkaar over de vloer. Ik ben nu verschillende keren als Johnny’s sidekick bij HLF8 geweest en we blijken een goede dynamiek te hebben.”

Ze besluit: “Ik denk dat het generatieverschil tussen ons heel goed in de gesprekken met de gasten kan werken. We kijken vaak anders tegen onderwerpen aan. Aan de andere kant, als dit niet gebeurt, is het ook goed. Belangrijk voor mij is dat ik het gevoel heb dat ik gerehabiliteerd ben en word gewaardeerd voor wat ik kan.”

Vacature vrij?

Zowel RTL Boulevard als Vandaag Inside vinden dat Johnny voorlopig moet stoppen met de presentatie van HLF8. Zijn ex-verloofde beschuldigt hem ervan haar herhaaldelijk zwaar te hebben mishandeld.

Mocht Johnny inderdaad een stapje terug doen, dan is het de vraag wat SBS 6 gaat doen met het halfachtslot. De zender kan doorgaan met HLF8 en een nieuwe presentator aanstellen, maar ook een heel ander programma uitzenden op dat tijdstip.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen