Eva Jineks rol wordt nóg kleiner op RTL 4: ‘Heel duur voor parttime’

De rol van Eva Jinek op de late avond van RTL 4 wordt nóg kleiner nu er met Renze Klamer een vierde presentator aan de talkshowpoule wordt toegevoegd. “Eva is heel duur, en dat voor parttime!”

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek werd binnengehaald bij RTL 4 alsof ze hét vaste gezicht op de late avond zou worden. Ze sloot zelfs niet uit dat ze zes maanden op rij talkshows zou gaan maken. “Ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen.”

Woeste Eva

Nou, dik twee jaar later lijkt het er verdomd veel op dat Eva gewoon dienstjes aan het draaien is op RTL 4. Haar vakanties zijn zó enorm lang dat RTL Boulevard op een zeker moment zelfs dacht dat ze vrij nam om zwanger te worden en een kind te baren. “Misschien dat ze iets weten wat wij nog niet weten”, speculeerde de showrubriek.

Over dat gespeculeer van Bridget Maasland en Rob Goossens was Eva overigens wóest. “Ik kon niet geloven wat ik zag. Dat een ongeïnformeerd iemand in een roddelprogramma als RTL Boulevard zoiets maar gewoon kan roepen – het zou je baan zijn, om zulk broddelwerk af te leveren”, brieste ze. “Die twee hebben zich in mijn ogen volledig gediskwalificeerd.”

Nog vaker vakantie

De vakanties van Eva gaan nóg langer worden, want de late avond van RTL 4 wordt voortaan niet over drie (Eva Jinek, Beau van Erven Dorens en Humberto Tan), maar over víer presentatoren (Renze Klamer) verdeeld. En dat terwijl Eva 1,2 miljoen euro per jaar verdient bij RTL, onder een contract dat pas eind volgend jaar afloopt.

Waar RTL 4 eerst leek te mikken op Eva als hét gezicht van de late avond, is ze nu gewoon onderdeel van een poule. “Mensen kunnen dus met vakantie als ze willen”, reageert Albert Verlinde in Shownieuws. “Ze hebben gewoon een poultje gecreëerd zodat je niet meer afhankelijk bent van één persoon die er zit.”

Duur poultje

Dat is dan wel een duur poultje, merkt Evert Santegoeds op. “Het is wel een duur poultje, heb ik begrepen, met Eva onder andere.”

Albert: “Eva is de duurste van het stel en dan is het nog parttime ook. Moet je voorstellen wat het geweest was als je die voluit had moeten betalen.”

Een presentatorenpoule moet voorkomen dat RTL 4 opeens zonder latenight-gezicht komt te zitten, zoals NPO 1 in 2019 overkwam toen Jeroen Pauw en Eva op hetzelfde moment vertrokken.

Paul Witteman

Albert vindt presentatoren tegenwoordig wel heel erg lui geworden. “Waar zijn de tijden gebleven dat een Paul Witteman zich de blubber werkte en iedere avond op tv zat om een talkshow te doen?”

“Iedereen is maar poules aan het doen, wat goed is want daardoor ben je niet meer afhankelijk van één persoon, maar je mist af en toe ook een beetje houvast van: wie zit er vanavond?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen