Britt Dekker door de mangel gehaald in AD-podcast: ‘Ze is echt zó nep’ 

Britt Dekker wordt volledig door de mangel gehaald in de podcast van Angela de Jong. Eén van haar collega’s gaat he-le-maal los op de presentatrice. “Het is zó nep allemaal. Ik word er moe van!”

Britt Dekker © RTL, AD

Het zit Britt Dekker publicitair gezien niet bepaald mee. Vlak nadat Marc-Marie Huijbregts haar al wegzette als iemand die leuk is voor de camera maar onaardig is in het echt, krijgt ze nu de AD Mediapodcast over zich heen. Mediajournalist Marcus den Blanken, een collega van Angela de Jong, neemt de presentatrice behoorlijk onder vuur.

‘Britt is zó nep!’

Marcus zag Britt maandag aan het werk tijdens de tv-actie voor Oekraïne en besefte dat hij doodmoe wordt van haar. “Nou, mag ik even? Ik word wel een beetje moe van Britt Dekker. Nu had ze ook weer dat opmerkingetje van: ‘9 miljoen! Dat is een leuke voor Sywert!’”

Het is gewoon heel erg bedacht allemaal, aldus Marcus. “Al die zogenaamd grappige opmerkingen van Britt heb ik al duizend keer op Twitter voorbij zien komen. Het is precies zeggen wat de mensen willen horen. Het is zó nep allemaal. Ik word er echt een beetje moe van.”

Niet authentiek

Angela schrikt van de tirade van haar collega. “Was je niet altijd een enorme Britt-fan?”

Marcus: “Ik vond het in het begin leuk, maar inmiddels… Ik kan het gewoon uittekenen wanneer ze wat gaat zeggen. Het is niet eens meer…”

Angela: “Jij bent er ook inmiddels achter dat ze niet zo authentiek is?”

Marcus: “Nee, het is volledig niet authentiek. Het is nep.”

Angela: “Ja, dat heb ik al een paar jaar geleden geschreven.”

Marcus: “Daar sluit ik me dan bij aan.”

Ruzie met Angela

Waar doelt Angela op? Eind 2019 schreef ze een column waarin ze de authenticiteit van Britt in twijfel trok. Britt reageerde wóest, als door een wesp gestoken. “Dat doet ze graag, moedwillig iemand zich rot laten voelen met haar stukken”, brieste de blondine. “Ze probeert niet alleen mensen kapot te maken, maar vaak lukt dat haar ook nog.”

Na die tirade merkte Angela op dat het evident is dat Britt dikke mik is met showmedia-hater Wendy van Dijk. De columniste destijds: “Blijkbaar verkeert ze in een omgeving – Talpa en haar eigen manege – waar mensen als knipmessen voor haar buigen en de hele dag vertellen hoe geweldig ze is en daar is ze toch een beetje in gaan geloven.”

Podcast

De nieuwste AD Mediapodcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen