Luuk Ikink verbaasd over felle kritiek op Maan: ‘Elke week weer!’

Luuk Ikink verbaast zich over de felle en aanhoudende kritiek die Maan de Steenwinkel krijgt op haar uiterlijk en de manier waarop ze zich presenteert. “Terwijl we dat bij andere vrouwen niet ok vinden.”

Maan de Steenwinkel en Luuk Ikink © RTL

Maan de Steenwinkel wordt door juicekanalen neergezet als een dame die doet alsof ze heel lief en keurig is, maar ondertussen de ene na de andere Voice-coach afwerkt. Een week geleden noemde Yvonne Coldeweijer haar nog een ‘promiscue kleutertje‘ en nu wordt Maan onder vuur genomen door een columniste van de LINDA.

Luuk verbijsterd

Flauw, vindt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink dat. “Gek toch, dat Maan wel continu op haar uiterlijk en kleding mag worden bekritiseerd, terwijl we dat bij andere vrouwen niet ok vinden. Er is elke week wel weer iemand anders die zich stoort aan haar verschijning”, twittert hij. “Laatst werd ze nog betiteld als promiscue kleuter.”

Opvallend, vindt Luuk het. “Bij een ander juice channel namen ze alles en iedereen de maat wat betreft grensoverschrijdend gedrag, om vervolgens hard te lachen toen Maan een slet werd genoemd. 🤷🏼‍♂️”

Wind van voren

De bewuste columniste van de LINDA, Stéphanie Hoogenberk, stelt dat Maan wel héél graag haar billen wilde laten zien in het tv-programma van Beau van Erven Dorens: “Daarvan zie je dat ze zich op die manier aan de camera toont zodat alles goed te zien is. Er is heel goed over nagedacht hoor. Dat is dan voor de mannelijke kijkertjes.”

Luuk verbaasd: “Als andere vrouwen (Rihanna, Miley Cyrus, Lizzo, Dolly Parton, etc) zich laten zien dan is dat vaak een statement, omarmen van seksualiteit, body positief.. bij Maan is het ‘voor de mannelijke kijkers.’ Valt me gewoon op dat zij vaker de wind van voren krijgt.”

Irritainment

RTL Nieuws-regisseur Renske Holwerda stelt daarop dat veel mensen Maan gewoon irritant vinden. “En nu ik verder nadenk: die vrouwen die je noemt benoemen ook juist dat ze hun seksualiteit inzetten. Dat is overduidelijk. Maan gedraagt zich als ‘kindvrouwtje’ die zich vervolgens onschuldig supersexy toont. Niks aan verboden. Blijkbaar wel een irritatie-trigger.”

Luuk daarop: “Ja sommige mensen hebben nu eenmaal meer reuring om zich heen dan anderen, dat snap ik – maar zij wordt vervolgens wel de hele tijd aangesproken op dat wat ze aan heeft (kennelijk nu weer te sexy yogabroek) of word doodleuk uitgemaakt voor promiscue of slet.”

Judgy

Wat is Luuks punt? “Mijn punt was ook meer dat we dat bij sommigen dus niet vinden kunnen en bij anderen wordt dat wel geaccepteerd. Ben zelf ook niet roomser dan de paus hoor, denk dat iedereen wel eens judgy is over uiterlijk van anderen. Maar vind het voor Maan gewoon sneu, de hele tijd dat gedoe.”

De grofste belediging aan het adres van een bekende vrouw kwam deze week overigens van één van Luuks eigen RTL Boulevard-collega’s: Maxim Hartman riep gisteren op Instagram dat Nikkie de Jager eruitziet als een Poolse prostituee. Daar heeft Luuk zich dan weer niet over uitgesproken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Luuk Ikink zwijgt ondertussen wel over zijn vrouwonvriendelijke collega Maxim Hartman. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen