Albert Verlinde: ‘The Passion boycot Marco Borsato? Belachelijk!’

Marco Borsato heeft ondanks alles nog steeds vrienden over in de showbizz. Gisteren ging Albert Verlinde in Shownieuws door vuur en vlam voor de zanger. “The Passion boycot hem? Belachelijk!”

Marco Borsato en Albert Verlinde © MAX, SBS

Voor het eerst zal er dit jaar geen muziek van Marco Borsato te horen zijn in The Passion. De zanger is beschuldigd van het seksueel misbruiken van een minderjarige en daarvan is ook aangifte gedaan bij de politie. Kennelijk wil de KRO-NCRV alle associaties even vermijden, al stelt de omroep dat de beslissing al is genomen vóór alle ophef.

Ongelooflijk laf

Albert Verlinde vindt het allemaal een gotspe, zegt hij aan de desk van Shownieuws. Hij gelooft niets van de bewering dat die beslissing al genomen was. “Dat is een beetje een Judas-achtige houding.”

Hij vervolgt: “We zijn gaan bellen met mensen die achter de schermen betrokken zijn en die zeggen echt, met de hand op het hart, dat dit besluit wél later genomen is, dus dat het genomen is nadat alles speelde rond The Voice. Dán vind ik het eigenlijk ongelooflijk laf. Dat het een reactie is op wat daar gebeurd is.”

Belachelijk

De KRO-NCRV raakt John Ewbank hiermee onevenredig hard, vindt Albert. Hij heeft de liedjes van Marco geschreven. “John Ewbank wordt nu wel meegesleept in het verhaal. Dat is een man die gewoon fantastische nummers gecomponeerd en gemaakt heeft en die wordt ook gecanceld op deze manier.”

Albert vervolgt: “En áls je het al doet, wat ik persoonlijk echt belachelijk vind, kom er dan ook eerlijk voor uit en zeg: ‘We willen dit jaar niet de confrontatie aangaan.’”

Vergevingsgezind

Het is evident dat de KRO-NCRV totaal niet vergevingsgezind is als het om Marco gaat, briest Albert. “Als je de gedachte van Onze Lieve Heer hebt die toch redelijk vergevingsgezind door het leven ging, had je kunnen denken: we zetten hem er gewoon in.”

Ronald Molendijk bloedserieus: “Eigenlijk hangen ze Borsato nu al aan het kruis voordat ie…”

Albert daarop, ook bloedserieus: “Hij wordt al gekruisigd, inderdaad.”

Ander verhaal

Bart Ettekoven kon zijn collega Albert totaal niet volgen: “Vind je het belachelijk dat zijn muziek in The Passion niet gebruikt wordt of überhaupt ook op de radio?”

Albert: “Nee, dat op de radio is een ander verhaal, snap je? Ik persoonlijk vind het raar dat je onmiddellijk alles van iemand weghaalt, maar dat is dan de verklaring van de zenders die zeggen: ‘We weten van onze luisteraars dat ze het niet op prijs stellen.’ Het zijn vaak commerciële zenders die luisteren naar hun klanten, dus dat vind ik prima, maar wees er eerlijk in.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen