Gordon wekt achterdocht bij mannen van VI: ‘Dit is héél raar!’

Gordon verbijstert ook de mannen van VI met de bizarre wending in zijn mishandelingszaak. Ze trekken zijn verhaal volledig in twijfel. “Dit is echt heel erg apart”, aldus Wilfred Genee.

Gordon © VTM

Er werd in september 2020 een hele mediahappening van gemaakt door Gordon: hij zou bruut zijn overvallen in zijn eigen woning. Hij zou zijn geslagen, geschopt en vernederd door een paar mannen, die hem ook nog eens zouden hebben gedreigd dood te steken. Voor elke camera huilde Gordon tranen met tuiten. “Ik ben hier niet meer veilig!”

Doodstraf

Eigenlijk waren er al vanaf het begin twijfels: Gordon wilde namelijk niet zeggen hoe de daders bij hem naar binnen waren gekomen en bovendien was hij volledig naakt tijdens de vermeende overval. Zijn vertrouweling John van den Heuvel ontkende destijds dat er sprake was van een uit de hand gelopen Grindr-date.

Nu, anderhalf jaar later, is de zaak mede op Gordons verzoek geseponeerd. Gek, vindt René van der Gijp. Hij herinnert zich nog goed hoe Gordon er destijds over naar buiten trad in de media. Gisteren in zijn programma VI Vandaag: “Het was echt… De doodstraf was niet genoeg voor die gasten die dat gedaan hadden, had ik het idee.”

Wilfred Genee cynisch: “En nu is het geseponeerd!”

‘Heel vreemd’

René vindt net als Evert Santegoeds dat er een luchtje aan dit verhaal zit. “Ja, heel vreemd. Dan ga je een beetje roepen van: ‘Dat doe ik omdat ik nu in Dubai zit en het achter me wil laten’, maar als jij ernstig overvallen bent, dan wil je gewoon dat die gasten straf krijgen. Klaar. Nee, dat is heel vreemd.”

Collega Johan Derksen: “Ik vind het wat ongebruikelijk ook dat als je overvallen wordt, dat je je dan helemaal spiernaakt moet uitkleden, hè? Hij is toch in zijn blote kont de straat op gevlucht?”

Wilfred: “Ja, en daarom was hij ook zo boos.”

Tussen je benen

Het is een leugenachtig verhaal, denkt René. “Die gasten hebben liever je horloge dan dat ze weten wat voor een piemel je tussen je benen hebt hangen natuurlijk. Die gaan echt niet zeggen: ‘Kleed je uit!’ Dat duurt te lang.”

Johan: “Misschien had hij dat horloge om z’n piemel. “

Wilfred: “Ja, een heel apart verhaal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon beweert dat hij zich moest uitkleden van zijn 'overvallers'. Verdacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen