Gordon rende naakt straat op na vreselijke overval

SBS 6-ster Gordon is in de nacht van zaterdag op zondag naakt de straat op gerend na de vreselijke overval in zijn appartement in Amsterdam. Hij klampte daar verschillende passanten aan, maar niemand wilde hem helpen. “Een ding vraag ik me wel af, als iemand reddeloos verloren op straat smeekt om de politie te bellen, dat auto’s en fietsers gewoon doorrijden. Ik geloof dat dat mij het meeste heeft gebroken van alles wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt“, zegt hij op Facebook.

Daarop inhakend zei John van den Heuvel, die Gordon bijstaat met advies, gisteren in RTL Boulevard: “Ik heb hem kort voor de uitzending nog gesproken. Met name dat laatste aspect heeft er volgens hem stevig ingehakt. Je moet je voorstelen dat je twee uur lang in je eigen huis bent vastgehouden, is gekneveld, geslagen, geschopt. Hij heeft een scherp mes op zijn keel gehad, op de grond gelegen en zijn handen waren gebonden.

Na zo’n traumatische gebeurtenis, kun je wel wat hulp gebruiken, zegt John. “Hij heeft zichzelf kunnen bevrijden en is zo in paniek geraakt dat hij in ontklede toestand uit huis is gerend en de straat op is gegaan om hulp te zoeken. Dan kan ik me voorstellen dat het helemaal traumatisch is als je mensen aanklampt en auto’s tot stilstand probeert te krijgen, die gewoon doorrijden.”

Uiteindelijk is de naakte Gordon begeleid door beveiligers van het Van Gogh-museum. “Twee nachtwakers van een museum hebben zich over hem ontfermd en is er een student geweest die hem een jas heeft gegeven om zich af te dekken. De politie is vrij snel ter plekke gekomen.

Naakt

De reden dat Gordon naakt naar buiten rende, is omdat hij door de daders naakt werd vastgeketend, vertelde zijn goede vriendin Patty Brard ’s avonds in Shownieuws. “Wat hij verteld heeft is dat hij echt heel bruut naakt is vastgeketend, is geschopt en geslagen.”

Waarom Gordon naakt was en hoe de daders binnenkwamen, is niet duidelijk. Er wordt op internet veel gespeculeerd dat de daders mogelijk zijn binnengekomen als internetdate.

John van den Heuvel: “De politie doet het dringend verzoek om om onderzoeksredenen niet te vertellen wat de werkwijze is geweest en hoe ze in dat appartement terecht zijn gekomen. Dat is daderinformatie en die informatie willen ze liever nog niet naar buiten hebben.”

Foto: SBS, YouTube

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen