Patty Brard afgefikt: ‘Ze heeft zich volslagen belachelijk gemaakt’

Patty Brard krijgt flinke kritiek op haar stelling dat er in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland-bandleider Jeroen Rietbergen helemaal geen sprake was van een machtsverhouding.

Patty Brard © Shownieuws

Jeroen Rietbergen, tot deze week de geliefde van Linda de Mol, ligt onder vuur vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Hem wordt verweten misbruik te hebben gemaakt van zijn machtspositie, maar daar is Patty Brard het niet mee eens. Een bandleider heeft volgens haar helemaal geen macht.

‘Nodig Patty niet meer uit!’

Patty: “Een leider van een band – en daar zet ik dan mijn kritische noot bij – die ervoor zou kunnen zorgen dat jij verder komt in een talentenjacht, is natuurlijk van de gekke…”

Van de gekke? Wat een onzin, zegt mediajournalist Marcus den Blanken in de AD Mediapodcast. “Dat Patty Brard zich in Shownieuws niet kon voorstellen dat iemand in die positie een machtspositie heeft… Ik zou zeggen: laten we Patty Brard nooit meer voor zo’n programma uitnodigen.”

Volslagen belachelijk

Het is volgens Marcus ongelooflijk dom. “Die heeft zich gewoon zó volslagen belachelijk gemaakt. Als je dat soort dingen uitkraamt moet je toch niet bij zo’n ding als expert gaan zitten?”

Het is ongelooflijk wat voor onzin de Shownieuws-deskundigen uitkramen, vindt hij. “We kunnen wel stellen: alles wat bij Shownieuws gezegd wordt hoeven we niet serieus te nemen. Dat merk je gewoon de hele tijd. Elke keer komt daar nieuwe onzin vandaan.”

Machtige vrienden

Marcus legt Patty uit waarom Jeroen wel degelijk een machtspositie had. “We moeten nu ook misschien even goed uitleggen dat Jeroen Rietbergen helemaal vertakt is in de hoge bazen van het programma. In de periode dat het speelde was John de Mol nog met Talpa betrokken bij The Voice.”

Hij vervolgt: “Nou, we weten allemaal: Jeroen Rietbergen was de partner van Linda de Mol, dus dat is de zwager van de grote baas. Als muzikant was hij betrokken bij Soulvation, daarbij was hij een duo met Ronald Molendijk, wat weer een heel grote vriend is van Erland Galjaard, die daarna hetzelfde duo is gaan vormen als dj.”

Angst voor John

En Erland? “Dat is dan weer de man van Wendy van Dijk, die toen presentatrice was. Jeroen was dus ook nog wel echt iemand, dus daar kijk je dan tegenop. Het is ook de zwager van de grote baas, dus daar ben je ook iets angstiger voor.”

Zelf vindt Jeroen net als Patty dat er géén sprake was van een machtspositie: “Voor mijn gevoel was er destijds geen sprake van een machtspositie, ik ben in mijn positie ook niet in staat iemand te bevoorrechten in het programma, ik ga uitsluitend over de muziek. De contacten heb ik toen als wederkerig en gelijkwaardig gezien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen