Shownieuws gooit roer om na kritiek: ‘We houden het even bij de feiten’

Shownieuws gooit het roer om na de massale kritiek die het programma heeft gekregen op victim blaming. De nieuwe presentator Maarten Steendam riep gisteren ‘het even bij de feiten te houden’.

Maarten Steendam © Shownieuws

De hele week lang heeft Shownieuws enorm veel kritiek gekregen op de dinsdaguitzending. Daarin begonnen ‘deskundigen’ het vermeende slachtoffer van Marco Borsato verdacht te maken, zónder hun persoonlijke relatie met de zanger te benoemen. Bovendien gooide Bram Moszkowicz er een kwalijke roddel over het vermeende slachtoffer in.

Geen geroddel meer

Marco maakte gisterenavond bekend aangifte te hebben gedaan tegen zijn slachtoffer en haar moeder. Om dat nieuws gisteren wéér te laten bespreken door de Borsato-fanclub vond Shownieuws kennelijk wat onhandig. Plotseling maakte de neutrale presentator Maarten Steendam zijn debuut in het programma.

Topfotograaf William Rutten: “Ik denk ook dat onze persoonlijke meningen en ervaringen of gevoelens er volgens mij helemaal niet toe doen in deze zaak. Ik denk dat we het nu gewoon helemaal los moeten laten aan politie, Justitie en iedereen die ermee te maken heeft. Dat je nieuws alleen nog maar deelt en verder alle onzin erbuiten houdt.”

Bij de feiten houden

Maarten tegen William: “Je wil het vanavond bij de feiten houden?”

Toch denkt Weekend-baas Bart Ettekoven dat het meningencircus niet gaat stoppen. “Elke stap die welke partij dan ook zet in deze is weer groot nieuws. Dan gaan we het er toch weer over hebben.”

Patty Brard: “Actie geeft een reactie en daar komt weer actie op. Dat zal voorlopig nog wel zo blijven, jongens.”

Maarten: “Goed, we houden het voor nu even bij de feiten in elk geval.”

Lees ook

Johan Derksen hekelt AD-boycot: ‘Talpa, kijk eerst naar Shownieuws!’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws heeft nog steeds geen excuses aangeboden voor de victim shaming in de dinsdaguitzending. Schandalig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen