Yvonne Coldeweijer boos na aangifte: ‘Marco speelt het heel vies’

Yvonne Coldeweijer vindt het heel smerig dat Marco Borsato aangifte heeft gedaan tegen zijn vermeende slachtoffer en haar moeder. “Ik vond je al een natte krant, maar wat ben jij laf.”

Marco Borsato en Yvonne Coldeweijer © RTL

Marco Borsato heeft aangifte gedaan tegen zijn 22-jarige vermeende slachtoffer van seksueel misbruik én haar moeder. Volgens de zanger heeft ze namelijk een valse aangifte gedaan en is er sprake van smaad en laster. Ook doet hij aangifte tegen de moeder van de vrouw wegens uitlokking en medeplichtigheid. Walgelijk, vindt Yvonne Coldeweijer het.

Natte krant

Yvonne, die al geruime tijd in contact staat met moeder en dochter, vindt het ongekend. “Ik vond het al lang duren eerlijk gezegd. Hij moest toch íets doen om ons af te leiden van de waarheid. Marco, ik vond je al een natte krant, maar wat ben jij laf. Geen woorden voor”, zegt de showbizzwatcher in haar Instagram-stories.

Haar respect voor Marco brokkelt nóg verder af. “Marco wil het vies gaan spelen. Het slachtoffer zal geschrokken en gekwetst zijn door zijn powermove, maar tevens denk ik dat dit goed voor haar is om te zien. Als Marco zich zo gaat opstellen, hoeft ze zich ook niet schuldig te voelen om alles op tafel te gooien. Alles met een reden.”

Slachtoffer baalt

Het vermeende slachtoffer van Marco baalt erg van deze zet. “Dit is niet waar mijn cliënte op gehoopt heeft”, zegt haar advocaat Peter Plasman tegen De Telegraaf. “De stap die de heer Borsato gezet heeft betekent dat hij niet meer terug kan. Zij was daar op voorbereid maar zij hield ook rekening met de mogelijkheid dat de heer Borsato zich anders zou opstellen.”

Die weg is nu afgesneden, aldus Plasman. “Uiteraard kan cliënte nu op haar beurt weer aangifte doen tegen de heer Borsato wegens het doen van valse aangifte, laster en smaad maar wij vinden het verstandig dat niet te doen.”

Schikken

Een goede reactie, vindt Yvonne het. “Plasman komt zelfverzekerd over en laat zich dan ook niet uit de tent lokken.”

Hoe analyseert ze dit? “Het zou kunnen dat Marco deze dickmove heeft gemaakt omdat hij wil schikken (dus een rechtszaak voorkomen). Dan kan hij zeggen tegen het slachtoffer: ‘Als jij je aangifte intrekt, dan zal ik die tegen jou en je moeder ook intrekken.’ Hij heeft onderschat dat hij hierdoor just kwaad bloed zet.”

‘B*tch!’

Marco kan dat op zijn buik schrijven, aldus Yvonne. “Plasman zegt niet voor niks: ‘De stap die dhr. Borsato gezet heeft, betekent dat hij niet meer terug kan. Die weg is nu afgesneden.’ Met andere wooden: schikken is nu niet meer mogelijk, b*tchhhh.”

Shownieuws-gezicht Guido den Aantrekker heeft geen moeite met Marco’s aangifte. “Waarom zou het vermeende slachtoffer wél aangifte mogen doen en Marco Borsato niet? Wat is dit voor massahysterie?”, twittert hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marco Borsato eventuele andere vermeende slachtoffers probeert af te schrikken met zijn aangifte?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen