Marco Borsato doet aangifte tegen vermeend slachtoffer en moeder

Marco Borsato doet nu zélf aangifte tegen de 22-jarige vrouw die hem beschuldigt van onzedelijk gedrag. Hij heeft ook aangifte gedaan tegen haar moeder. Dat laten zijn advocaten weten aan RTL Nieuws.

Marco Borsato © NPO

Na maanden van geruchten werd er deze week aangifte gedaan van seksueel misbruik tegen Marco Borsato. Een inmiddels 22-jarige vrouw zegt dat Marco zich vanaf haar vijftiende aan haar vergreep. Nadat de vader van het meisje was overleden, zou Marco zich hebben opgeworpen als een soort pleegvader en toen zou het misbruik zijn gestart.

Marco doet aangifte

Marco Borsato heeft nu zelf aangifte gedaan tegen de dame in kwestie, laten zijn advocaten weten aan RTL Nieuws. “Volgens Borsato heeft ze een valse aangifte gedaan en is er sprake van smaad en laster. Ook doet Borsato aangifte tegen de moeder van de vrouw wegens uitlokking en medeplichtigheid.”

Eerder deze week adviseerde Bram Moszkowicz het advocatenteam van Marco al om aangifte te doen tegen haar. “In de optiek van Marco Borsato moet die aangifte vals zijn. Het doen van een valse aangifte is strafbaar, dus het eerste dat ik zou doen is aangifte doen”, zei hij in Shownieuws.

Wraakactie

Volgens Bram zou er zomaar sprake kunnen zijn van een wraakactie. “Ik heb begrepen dat het ook wel eens zo zou kunnen zijn dat het het vanuit de fanclub komt van Marco Borsato. Dat daar iets is gebeurd en dat het een wraakactie zou zijn. Ik weet niet of dat zo is. Het is uit een bron die ik in elk geval vertrouw.”

Yvonne Coldeweijer, die in contact staat met het slachtoffer, vindt het schandelijk dat Bram dit ongefundeerde gerucht heeft verspreid. Zij vindt dat er sprake is van secundaire victimisatie. “Dat kan soms als nog schadelijker worden ervaren als het fysieke misbruik zelf.”

Betrouwbaar

Misdaadjournalist John van den Heuvel vindt het verhaal van de 22-jarige vrouw erg geloofwaardig. “Ik heb ook dingen gelezen, gezien en gehoord. Op basis daarvan moet ik echt oprecht zeggen dat ik haar verhaal geloof”, zei hij eerder op Radio 538.

Het is volgens hem geen welles-nietes-zaak is. “Dat is het juist niet, want er is aanvullend bewijs. Op het moment dat dat het geval is, dan vind ik dat het slachtoffer alle steun verdient”, voegde hij later toe in RTL Boulevard.

Niet uit op geld

Het vermeende slachtoffer van Marco wordt bijgestaan door Peter Plasman. Hij benadrukt dat zijn cliënt niet uit is op geld. “Het gaat haar niet om geld en zij zal dan ook geen schadevergoeding vorderen voor wat er gebeurd is”, heeft hij laten weten aan De Telegraaf.

“Mijn cliënte wil haar schade op een andere manier beperken, na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten en op een goede manier door te kunnen gaan met haar leven. Om die reden ligt er nu een serieuze maar ook genuanceerde aangifte, waarbij ook ondersteunend materiaal is overhandigd aan de zedenpolitie.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat de afloop ook is: is de carrière van Marco Borsato nog te redden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen