Aap uit de mouw: Bram Moszkowicz’ zoon is manager Jada Borsato

De zoon van Bram Moszkowicz is de manager van Jada Borsato, de dochter van Marco Borsato. Het lijkt een verklaring voor Brams schandelijke optreden in de dinsdaguitzending van Shownieuws.

Bram Moszkowicz en Jada Borsato © SBS, RTL

Shownieuws ligt zwaar onder vuur, omdat alle deskundigen aan de desk dinsdagavond hard hun best deden om het vermeende 22-jarige slachtoffer van Marco Borsato verdacht te maken. Zelfs concurrent RTL Boulevard heeft er een artikel aan gewijd, Angela de Jong heeft het programma ondergekotst en advocaat Richard Korver heeft Anouk Smulders aangepakt.

Borsato’s engelen

Marco had flink wat beschermengelen aan de Shownieuws-desk zitten. Tooske Ragas was tot voor kort zijn collega bij War Child, Evert Santegoeds weet al ruim anderhalf jaar van de geruchten maar hield die onder de pet, Anouk Smulders is de beste vriendin van de Borsato’s en Albert Verlinde roddelde gezellig mee.

En dan is er nog Bram Moszkowicz. Hij bleek wel héél erg in het Borsato-kamp te zitten. Op een gegeven moment adviseerde hij de zanger zelfs om aangifte te doen tegen zijn 22-jarige vermeende slachtoffer, ‘omdat het een valse aangifte is’. Eigenhandig bracht Bram victim blaming naar het volgende niveau.

Roddelende Bram

Bram begon feitenvrij mee te roddelen om Marco’s vermeende slachtoffer in een kwaad daglicht te stellen. “Ik heb begrepen dat het ook wel eens zo zou kunnen zijn dat het het vanuit de fanclub komt van Marco Borsato. Dat daar iets is gebeurd en dat het een wraakactie zou zijn. Ik weet niet of dat zo is. Het is uit een bron die ik in elk geval vertrouw.”

Ah, nu moet de kijker ineens varen op het beoordelingsvermogen van Bram. Het beoordelingsvermogen dat hem in 2012 dermate in de steek liet dat hij uit het ambt van advocaat gezet werd. Waardoor hij nu avond aan avond in Shownieuws aan het meeroddelen is over showbizznieuwtjes zeg maar.

Persoonlijke band

Waar komt Brams fanatieke houding in de Borsato-zaak vandaan? De aap komt al direct uit de mouw: zijn zoon Nathan Moszkowicz is de manager van Jada Borsato, de dochter van Marco. Zij heeft sinds kort een rol in Goede Tijden Slechte Tijden en het is natuurlijk in het belang van de Moszkowiczjes dat haar carrière niet in de kiem gesmoord wordt, wat overigens ook totaal niet nodig is.

Het is niet de eerste keer dat Bram uiterst fanatiek in de bres springt voor talenten van zijn zoon, denk ook aan de kwesties Bilal Wahib en Lil’ Kleine. Zowel in mei als in september zorgde Bram voor grote ergernis door in Shownieuws op te treden als de beschermengel van Lil’ Kleine.

Onjournalistiek

Dat Shownieuws dit soort ‘deskundigen’ opvoert als onafhankelijk en werkelijk nooit de banden benoemt die de ‘deskundigen’ aan tafel hebben met de BN’ers die aan bod komen, bewijst maar weer dat journalistiek totaal niet in het Talpa-dna zit.

Wat dat betreft deed RTL Boulevard het gisteren beter. Daar werd Leontine’s levende poederkwast Leco van Zadelhoff naar zijn mening gevraagd. Zijn relatie met Leontine werd benoemd en verder hield hij zijn mond: “Ik vind er natuurlijk ook van alles van, maar het is niet aan mij om daar nu wat over te zeggen. (…) We zullen zien welk”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen