Britt Dekker komt helemaal voor niets naar Op1: ‘Bioscopen dicht’

Britt Dekker is helemaal voor niets naar de laatste Op1-uitzending van het jaar gekomen. Ze zou aan tafel bij Fidan Ekiz en Sven Kockelmann haar nieuwe film promoten, maar dat ging niet door.

Britt Dekker en Sven Kockelmann © Shownieuws

De nieuwe paardenfilm van Britt Dekker is nog geen week geleden in première gegaan of de donkere wolken pakken zich alweer samen boven Nederland. Vlak voor de laatste Op1-uitzending van het jaar werd gisterenavond bekend dat er waarschijnlijk weer een zeer harde lockdown aan zit te komen, waarbij ook de bioscopen dichtgaan.

Bioscopen dicht

Britt was uitgenodigd om haar film te komen promoten bij Op1. Ze zat uiteindelijk wel aan tafel, maar haar onderwerp werd geschrapt. De gehele uitzending ging over de opkomst van de omikronvariant van het coronavirus.

Presentator Sven Kockelmann: “Goed, even terug naar de dag van morgen. Britt, jij was hier om te praten over jouw film, maar als alle aangekondigde maatregelen van die bronnen kloppen, dan gaan de bioscopen dus dicht.”

Onbelangrijk

Gelukkig reageerde Britt, wier moeder in de zorg werkt, erg nuchter. “Ja, nou ja, wat ik hier allemaal gehoord heb… Het gaat van kwaad tot erger en dit valt zó in het niet. Het maakt niet uit. De film komt vanzelf wel weer een keer uit. Het voelt zo onbelangrijk nu.”

Sven: “Je hebt er een half jaar aan gewerkt.”

Britt: “Een jaar, maar kijk… Als ik Marion (Koopmans, red.) hoor, dan denk ik: dit gaat over de rest van ons leven, dus ik heb zoiets van: deze komt hopelijk wel weer een keer uit, want ik heb het idee dat we van de zomer wel weer iets kunnen. Ik ben volgens mij echt de minst zielige hier vanavond.”

‘Kom terug!’

Sven nodigde Britt uit om volgend jaar alsnog langs te komen om over haar paardenfilm te praten. “Kom vooral terug als hij wél uitkomt.”

Britt: “Hij is nog uit en ik hoop gewoon dat die harde lockdown niet doorgaat en het allemaal wel meevalt, want er is volgens mij nog niets besloten, dus ik hoop dat het de goede kant op valt, ook voor alle horeca-ondernemers en alle mensen die nog íets van hun leven willen maken.”

Wishful thinking

Wishful thinking, denkt Sven. “Britt, het klopt: er is nog niets besloten, daar gaat het kabinet morgen over praten, maar als we alle bronnen die vanavond op alle nieuwsmedia worden geciteerd bewaarheid worden, dan zit dat er wel aan te komen.”

Minister-president Mark Rutte geeft vanavond om 19.00 uur een persconferentie. De verwachting is dat er al vanaf morgen een zeer harde lockdown ingaat.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen